Meny

Hur går det till:
Läs noga igenom all information kring uthyrningen. Fyll därefter i formuläret med information om ditt boende. Du kommer sedan få ett avtal via mail som du undertecknar.  När vi har fått in det undertecknade avtalet lägger vi ut ditt objekt till bokning online på vår hemsida: www.visitostersund.se/vmostersund2019

Prissättning
Vi tar emot hus och stugor/lägenheter belägna i Östersunds kommun med omnejd. Hyresobjektet bör vara av god standard och prissättningen bör baseras på standard, tillgång till faciliteter samt avstånd till skidstadion/centrum[1]. Du som hyresvärd ansvarar för att lägenheten/huset stämmer mot beskrivning.
Vi tar en förmedlingsprovision om 20 % för att täcka kostnader för administration och marknadsföring.

Bokning och betalning 
Förmedlingen av boendet sker online på www.visitostersund.se/vmostersund2019.
Du som hyresvärd aviseras via mail vid varje bokningstillfälle, det är därför viktigt att du dagligen går in och noterar eventuell bokning. Gästen betalar sin hyra i förväg till Visit Östersund. Du som hyresvärd erhåller din ersättning i efterhand.

Skatt och försäkringar
Hyresintäkter upp till 40 000 kr/år behöver inte beskattas.
Du som hyresvärd ansvarar själv för att ha en korrekt tecknad hemförsäkring för det uthyrda objektet. Visit Östersund ansvarar inte för eventuella uppkomna skador under uthyrningsperioden.

Varför ska jag hyra ut via Visit Östersund?
Vi är den officiella turistiska organisationen och har lång erfarenhet av boendeförmedling. Vi var även förmedlande part under förra skidskytte-VM 2008. Vi är en viktig försäljningskanal då många vänder sig till oss med frågor om logi.
Utskrivbar pdf

Vill du veta mer
Mejla oss på vmlogi@visitostersund.se
Tel 063-70 11 700, tel tid mån-fre 11-12,14-16


[1] Ha rimliga förväntningar! Ta gärna del av vår prisrekommendationsmall.