In English »

10 novembertips i Östersund

Stor skidtestarhelg, världscuppremiärer, dans, höstlovsaktiviteter och en försmak av julen. Det händer massor av roliga saker i Östersund under november. Här kommer tio tips som du inte vill missa.

HEJ Östersund

21-25 november

HEJ Östersund inleds med världens största hej och avslutas med ett färgsprakande scenprogram där Östersunds nya ljusinstallationer presenteras. Däremellan visas drive-in bio på Stortorget, Östersunds nya vinterbelysning tänds, Hej Främling firar 10 år och mycket annat.
Se hela programmet 

Skidtestarhelg

Helgen den 11–12 november sparkar skidsäsongen i gång på allvar. Då är det nämligen dags för den stora längdskidtestarhelgen på Östersunds Skidstadion. Det blir skidmässa både inom- och utomhus med möjlighet att prova, eller köpa, utrustning från världsledande tillverkare. Dessutom har du chans att testa dina färdigheter i elektroniskt skidskytte och prova på att åka sitski.

Läs hela programmet för helgen

Världscuppremiär x 2

I slutet av månaden – närmare bestämt mellan den 25 november och 3 december – är det världscuppremiär i skidskytte på Östersunds Skidstadion. Delta i folkfesten och säkra dina biljetter redan idag.

Psst… En sak till: Världens bästa längdskidåkare kommer också till Östersund för att göra upp om värdefulla världscuppoäng. 9–10 december blir det klassisk sprint och tio kilometer i fri stil på Östersunds skidstadion. Biljetter till båda världscuperna köper du hos oss på Turistcenter, Storgatan 27 eller online på worldcupostersund.se Heja!

Jamtlinatt

Jamtlinatt

Den 10 november intar Jamtli en annorlunda skepnad. Det blir nämligen en kväll med magi och mystik för hela familjen – både inomhus och utomhus. Tillverka dina egna ljuslyktor, gå en kuslig vandring och stå öga mot öga med spöklika figurer.

Kvällen bjuder även på spännande värme när Cirkus Kul & Bus visar eldkonster, spökhistorier som ger kalla kårar och möjligheten att se den äldst bevarade Draculafilmen. Varmt välkommen… om du törs.

Mer information på jamtli.com

En smakrik och musikalisk månad

Under november och december bjuds det in till en rad smakfulla kvällar under namnet Club Karusell på Storsjöteatern, där prisbelönta gästkockar från Norge, Italien och London står för matlagningen. Middagarna avslutas med mogen nattklubb och DJs.

Mer musik under november blir det på Gamla Teatern som gästas av Jung 11 november och Folkets Hus, som gästas av Lasse Stefanz den 3 november. Den 23 november livesänds Melodikrysset på Storsjöteatern och dagen därpå arrangeras punk- och rockfestivalen Ösfest på samma adress. En mer familjevänlig tillställning utlovas när ”Plupp – En jojkikal” visas under höstlovsveckan på Scenkonstverkstan.

Se mer information och inspiration i evenemangskalendern

dansweekend östersund

Får jag lov?

Fler goda nyheter för dig som gillar att dansa. Den återkommande danssuccén Novemberforum gör storstilad comeback på Furuparken. I år är det dansbanden Callinaz, Date och Blender som uppträder under dagarna två – närmare bestämt den 17–18 november.

Relaxen-storsjobadet

Få en varm känsla

Vedeldade bastubad, varma pooler under bar himmel och turkiska hamambad. När vinterkylan kryper på är det alltid härligt att besöka någon av Östersunds alla spaanläggningar: Frösö Park Spa, Cloud Spa & Wellness på Hotell Östersund, Storsjöbadets relax eller  Hotel Gamla Teaterns.

 

hockeyspelare

Nedsläpp, uppkast och avspark

Det är högsäsong för stjärnorna i våra lokala idrottslag. Heja fram ÖIK som spelar en handfull hemmamatcher i Östersunds Arena under november, Östersund Basket som spelar hemma mot Mark den 4 november och Jämtland Basket som tar emot Borås och Uppsala i tegeltemplet under den kommande månaden.

Dessutom spelar ÖFK sin sista hemmamatch för säsongen mot Östers IF den 5 november på Jämtkraft Arena och så är det kvällstrav med huvudtävlingar på Östersundstravet den 16 november.

Läs mer på visitostersund.se/gameday

 

Julvandring

Julen smyger sig på

Tro det eller ej, men julen börjar smyga sig på. Från den 17 november börjar M/S Thomée köra julkryssningar på Storsjön. Hamngatan 12 börjar med julfrukostar från den 28 november och Gamla Teatern bjuder in till julkonserten Christmas Night den 29 november.
Läs mer på julen i Östersund

Fler fina tips på vad som är på gång hittar du i vår evenemangskalender