fbpx
In English »

12 saker att göra vid regn i Östersund

Här har vi samlat 12 saker att göra för dig som är i Östersund när det regnar.

Film är bäst på bio

Att smita in i biomörkret, sjunka ner i en mjuk fåtölj med en popcornskål och see en spännande film är extra mysigt en regnig dag. Filmstaden Östersund och Bio Regina visar film alla kvällar i veckan och även dagbio ibland.

Biostaden Östersund
Bio Regina

 

Boktips för dig som vill uppleva Östersund

Slå dig ner i Östersunds bibliotek och ta del av några av Östersund och Jämtlands författare. 2023 utsågs Sara Strömbergs ”skinn” till årets bästa svenska kriminalroman. för den första boken i serien ”Sly” blev Sara utsedd till årets deckardebutant och 2022 fick uppföljaren ”Skred” pris som årets bästa svenska kriminalroman.

Årets Feel good roman 2022 ”Kallbaderskan från fjällen” är skriven av lokala Karin Härjegård som också släppt de fristående uppföljarna ”Sömmerskan & Friheten” och ”Pianisten vid fjällsjön”. Andra boktips är Eva Swedenmark & Annica Wennströms bärböcker, till exempel Hjortron och Hjärtan.

Östersunds Bibliotek

 

Nummer Ett Café i Östersund

Kaffe med dopp

Gör en fikarunda bland stadens kaféer. På Wedemarks föddes smörgåstårtan på 50-talet. Edenbos serverar Afternoon Tea på beställning. På Jamtli Kafé ser du en utställning samtidigt som du mumsar något hembakt. Norra Stations egenrostade kaffe doftar ut över Gågatan och på Hamngtan 12 kan du shoppa med dig stolen du sitter på hem. Missa inte Frösökyssarna på Tages vid ditt besök på Frösön.

Caféer i Östersund

Second hand kläder hängades i butik

Återbruk

Det finns gott om ställen att second hand fynda på i Östersund, oavsett om det är aktiviteter, kläder eller inredning du söker.

Hitta dina favoriter bland Östersunds återbruksbutiker

Njut av en dag på spa

Njut av lugnet på någon av Östersunds fina spaanläggningar. På Hotell Gamla Teaterns Hamma kan du  njua av en aromaterapimassage. På Hotell Östersunds Cloud Spa uppe på taket bland molnen finns pooler med utsikt över takåsar, Storsjön och fjällen. På Frösö Park spa kan du njuta av deras uppvärmda utomhuspool och låt stressen svepas bort i deras olika bastumiljöer.

Hamam – Gamla Teatern
Cloud Spa – Hotell Östersund
Spa – Frösö Park hotel

Äventyrsbada

På Storsjöbadet hittar du äventyrsbassäng med tre vattenrutschbanor, vattenpist, träningsbassäng, utomhusbad och poolområde för de allra minsta. Här finns också relaxavdelning och gym.

Storsjöbadet.se

Locknekratern

Ett upplevelsecentrum som är skapat kring händelsen med den stora meteoriten som slog ner för 455 miljoner år sedan och skapade bland annat Locknesjön.

Locknekratern – Locknekratern Meteoritcenter

Familj som besöker utställning på Jamtli

Kulturhistoriska Jamtli

Den som vill upptäcka mer av Jämtland och vår historia bör göra ett besök på Jamtli. Här hittar du bl.a Överhogdalsbonaderna – Europas äldsta bildvävar och fina utställningar om bl. a vår samiska historia, vikingatiden och Storsjöodjuret. Nationalmuseum Jamtli visar konst och design ur Nationalmuseums samlingar.

Jamtli.com

Art exhibition

Gå på konstrunda

Upplev Östersunds konstutställningar. Galleri Lux har utställningar varje månad. På Nationalmuseum Jamtli visas utställningen ”Såsom i en spegel”. På Jamtli kan du också ta del av utställningen ”Blickar” och ”Bent Ellis – OAS”. Fler utställningar hittar du i evenemangskalendern.

Multichallenge laser

Äventyr

På Multi Challenge Nöjescenter finns massor med kul för familjen, kompisgänget och företaget. Kluriga, roliga och spännande aktiviteter som Boda Borg, go-kart, laserhall och för de allra yngsta finns ett härligt lekland. Vägg i vägg ligger Tiki Grill / Drinks- här kan du utmana familjen eller kompisgänget i bowling, biljard, shuffleboard, dart och minigolf.

Multichallenge Nöjescenter
Tiki Grill / Bar

Historiska Östersund

På Stadsmuseet visas skildringar av stadens äldsta tid med bevaringar och minnen från Östersund som grundades 1786.

Östersunds stadsmuseum – Östersunds kommun

 

Lunch- eller discobowling

Bowla med vänner eller familj på Bowlinghallen Kök & Bar. Discobowling på fredagar och lördagar. Här finns även golf, fotbolls-och skyttesimulatorer.

Bowlinghallen Kök & Bar