In English »

Välkommen till Östersund

Det är något speciellt med Östersund. Kontrasten mellan stad och fjäll är två av ingredienserna som gör staden unik och till en fantastisk destination. Vare sig du kommer för att uppleva stadens puls, lugnet i naturen, för maten eller evenemangen så kommer du att upptäcka att Östersund har massor att erbjuda.

Staden

Sommar i Östersund

Att resa behöver inte alltid betyda att man åker långt bort. Semester på hemmaplan ”Hemester” är idag ett självklart alternativ för många och såhär i Coronatider så blir det ännu mer aktuellt.

Gör en dagsutflykt eller spendera några dagar med att utforska de äventyr som finns i vårt närområde.

Här finns mycket att uppleva och göra. Här hittar du några tips för din vistelse i Östersund

Läs mer »

Det aktiva livet

Här i Östersund finns alla möjligheter till ett aktivt liv, vare sig du söker puls & äventyr eller aktivitet med mer lugn.

Stories från Östersund

Häng med en Östersundare – här träffar du ett gäng Östersundare som bjuder på sin story – läs, lyssna och låt dig inspireras.

Astrofotografen Göran Strand

Häng med Astrofotografen Göran Strand. Göran jobbar som fotograf sedan 2002 och har alltid haft en stor passion för fotografering och astronomi.

Görans bilder har blivit uppmärksammade  stort och publicerats i bl a NASA’ s Astronomy Picture Of the Day, National Geographic, MS NBC. Hans bilder har använts i musikvideos av Coldplay, han har gett ut två böcker och hans foton har blivit frimärken.

Göran Strand »

Det händer i Östersund

Sommaren i Östersund är vanligtvis fylld av evenemang – här hittar du ett urval av händelser. Kika in i evenemangskalendern för att se vad som är på gång i höst.

Verkötur med M/S Thomée

Njut av Storsjöns vackra omgivningar med en sjökryssning med anrika M/S Thomée. M/S Thomée trafikerar Storsjön med en hög turtäthet och med många avgångar till Verkön.

På Verkön hittar du det omtalade Verkö slott som erbjuder boende och härliga restaurangupplevelser. Sjöresan med Thomée till Verkön tar ca 1 timme och 30 minuter.

Läs mer »

Mat & Dryck

Östersund är en stad för matälskare. Här finns gott om högklassiga råvaror, flest mathantverkare i hela landet och många prisbelönta krogar.

Shopping

Östersunds gränder kantas av små mysiga butiker som inbjuder till god shopping bland hantverk och bruksföremål. På de större gatorna Storgatan och Prästgatan finner du kedjevaruhusen med sportartiklar, dagligvaror och kläder. Just den här blandningen är det som gör att shoppingen i Östersund är annorlunda.

#hjärtaöstersund

Dela med dig av din upplevelse av Östersund
Vi vill gärna se dina bilder av Östersund. Tagga dina inlägg i sociala medier med #hjärtaöstersund och @visitostersund och din bild kan synas här.

10.00 släpps ett fåtal biljetter till Midnight Hour - Junior Brielle. En intim och exklusiv spelning direkt efter att festivalen Låt Live Leva ägt rum den 8 augusti. Kan man helt enkelt inte få nog av killarna är det här spelningen att besöka, kanske en av få som de gör i år? Biljetter säljs via tickster eller på Turistbyrån #hjärtaöstersund #yesvisitostersund #visitostersund #localheroostersund ...

0 0

Idag får Urban på Torget (eller Offerdal som den heter denna vecka) besök av tjejerna på tygcenter.se. Du kommer få testa på stickning och tovning och kan köpa med dig så du kan handarbeta hemma! Sjävklart kan du även ta med dig ditt pågående handarbete och komma till torget för förhoppningsvis sol och pyssligt sällskap! #yesvisitostersund #visitostersund #hjärtaöstersund localheroostersund ...

0 0

#yesvisitostersund ...

3 0

Glad alla hjärtans dag!
❤️🧡💛💚💙💜
#birger #storsjöodjuret #allahjärtansdag #yesvisitostersund
...

211 7

Frösöbron - härligt fångad av @johanwallgren76 #hjärtaöstersund #visitöstersund #ostersund #yesvisitostersund ...

223 2

Så vackra solnedgångar vi haft den senaste tiden. Här fångat av @blomniklas
#repost #hjärtaöstersund #ostersund #visitöstersund #yesvisitostersund
...

338 2

Morgonpigg? På @norrastationcafe serveras frukost från kl 7 #hjärtaöstersund #yesvisitostersund ...

227 2

Härlig höstvy av @nicklaso97 Tagga gärna dina bilder med #hjärtaöstersund eller #visitöstersund du med! #repost #östersund #yesvisitostersund ...

182 3

Passa på att göra en tur med
M/S Thomee nu när sommaren är åter! Lunchturer och middagsturer till @verköslott varje dag
#hjärtaöstersund #yesvisitostersund
...

126 1

Missa inte nya utställningen ”Från gryning till Skymning” på @nationalmuseumjamtli. Guidade visningar 29-31 maj kl 12 och 15
#visitostersund #nationalmuseum #nationalmuseumjamtli #östersund #yesvisitostersund
...

96 1

Skäggdopping är en av närmare 90-talet fågelarter som häckar vid Ändsjön. Ta med kikaren och ge dig ut på spaning. #hjärtaöstersund #visitostersund
Foto: Lars Häreblad #yesvisitostersund
...

62 0

Magiskt spegelblankt idag påväg till #verköslott
#hjärtaöstersund #ostersund #yesvisitostersund
...

149 4