Meny

Att hinna uppleva i Östersund på...

En kväll med din partner

En trevlig kväll i staden börjar med fördel på nyöppnade Norra Station där du vid fint väder kan sitta utomhus. Ta sedan en promenad ner mot vattnet för en god middag på Marité. Restaurangen bjuder på utsikt  över folklivet i hamnen och båtlivet i Storsjön. För skönt häng som avslut på kvällen rekommenderas Jazzköket med innergården Lagerbaren. Här erbjuds grymma drinkar och lokalt öl.

En dag med familjen

En spännande familjedag inleds förslagsvis med ett besök hos de tama älgarna i Orrviken. Moosegarden har sin första guidade tur kl. 11. Här får du både kunskap och närkontakt med djuren. Efter lunch väntar nya upplevelser inne i staden. På vårt fantastiska museum Jamtli väntar något oväntat i varje vrå och du lär dig om historien på ett lekfullt sätt! Framåt kvällen passar det bra att strosa i Badhusparken där det finns lekpark, café och minigolf. Promenera även över Frösöbron och kolla in alla roliga aktiviteter i Surfbukten!

 

En timme med polaren

För att uppleva hjärtat i Östersund är det gågatan (Prästgatan) Storgatan och gränderna som gäller. Här passerar du de flesta restauranger, fik och uteserveringar. Mitt på Stortorget hittar du URBAN där du kan sitta och slappa några minuter. Ta sedan Storgatan tillbaka och titta på stadens historiska hus samt fina butiker. En av de nyaste är Frösö Handtryck med egna och andras hantverksprodukter i modern design. Förhoppningsvis hinner du även med en avstickare till hamnen för ett besök hos Storsjöhyttan glasblåseri.