Meny

8 Badtips i sommar

Östersund ligger vid Sveriges femte största sjö och här finns många härliga badplatser, både för den som söker strandhäng och den som hellre vill doppa fötterna i en pool.

1. Mitt i centrala Östersund ligger Surfbukten. Det första man ser är hopptornet och badbryggorna som lockar till dopp i Storsjön. I Surfbukten går det också alldeles utmärkt att åka vattenskidor eller wake board efter den eldrivna kabeln, spela beach volley, gå på slack lines eller varför inte bara ta en kaffe, läsa en bok i hängmattorna och njuta av stämningen.

2. På Frösön, vid Bynäset, hittar du fina stenstränder som i folkmun kallas Östersunds Riviera. Området är skyddat med en långgrund vik där vattnet tidigt värms upp. Utsikten är något alldeles extra med fritt vatten och Åreskutan i fonden. På stranden finns enklare service som toaletter och en kiosk.

3. I Lillsjön, några kilometer från centrala stan, blir det snabbt bra badtemperatur. Här finns brygga, en kort sandstrand och stora gräsytor med iordningställda grillplatser. Lillsjön har ett rikt fiskeliv och här kan man fiska regnbågslax, abborre, harr, öring och sik

4. Andersön är ett annat omtyckt utflyktsmål, ett naturreservat 15 km från Östersund. Längs med de vackra stenstränderna finns flera grillplatser och under ytan en bit ut är sanden mjuk under fötterna. Här finns mysiga, långgrunda vikar för bad med fjällutsikt och på ön finns vackra stigar för promenader eller en joggingtur.

5. Vid Lits camping, 15 km från stan, rinner Indalsälven. Här finns en härlig sandstrand vid ”Älvlagunen”, beachvolley och fantastiskt fiske. Du är välkommen att bada även om du inte bor på campingen.

 

6. Vid Hara brygga badar man från den gamla Ångbåtbryggan. Här finns ett populärt sommarcafé som drivs av byborna, alltid med hembakt på menyn.

7.  Storsjöbadet är skoj oavsett väder. Här finns gott om utrymme för bus och äventyr. Utomhus hittar du flera bassänger, stora grönytor, beachvolleybollplan och en stor lekplats. Inomhus har de minsta barnen en egen grund pool med rutschkanor och fontän. För äldre barn och barnsliga vuxna finns en äventyrspool med vattenrutschkanor, klättervägg, bubbelpooler, jetström och annat skoj. Vill man ta det lugnare så provar man motionsbassängen eller löser in sig på spaavdelningen för en äkta Aufgussupplevelse.

 

8. För den som söker avkoppling eller vill skämma bort sig lite rekommenderas ett besök bland poolerna och bastuupplevelserna på Frösö Park Spa.