Meny
Karta Östersund med omnejd

 

 

Övrigt boende inför VM

Välkommen till Östersund & Skidskytte VM 2019. Nedan hittar du förslag på boenden en bit utanför Östersund.

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Birka Folkhögskola
Birka Folkhögskola erbjuder boende i vårt internat under Skidskytte VM i Östersund. Behöver du någonstans där det är lugnt och skönt att sova? Varmt välkommen till oss på Birka Folkhögskola. Här bor du 10 minuter från stadion med bil, med fantastisk utsikt utanför fönstret och garanterat lugn och ro.

Bakgården i Revsund
Välkommen till vårt B&B där vi erbjuder boende i eget hus med plats för 8-10p. I huset finns ett sovrum med två sköna sängar, samt ett sovloft med 6 bäddar. Fullt utrustat kök och toalett med dusch. Badtunna och bastu finns att tillgå och vi har även catering, gårdsrestaurang, gårdsbageri och micro-bryggeri. Bakgården ligger i Revsund, 4,5 mil utanför Östersund, 45 min bilresa, tågförbindelse till Gällö från Östersund tar 30 min. Skidtunneln 365 ligger 5 km från oss.

Sportscamp Frösö park 
SportsCamp är ett vandrarhemsboende beläget på Frösön, ca 5 min från Åre/Östersund Flygplats och ca 10 min bilresa från Östersunds centrum. Under VM 2019 kan vi erbjuda 4-bäddsrum med tillgång till gemensamt kök.

Moosegarden 
Här kan du bo i moderna rum med naturen som granne. Utsikten över fjäll och sjö är fantastisk, samtidigt som du har Skogens konung runt husknuten. 15 kilometer utanför Östersund.

Wikners 
I Persåsen hittar du en vacker och rofylld boendemiljö, nära både sjö och fjäll. Alla boenden är inredda i trä.  Hotellrum och nyrenoverade stugor. 5 mil söder om Östersund.

Höglunda Gård
Höglunda Gård ligger i Skanderåsen, 6 mil söder om Östersund, med en otroligt vacker vy över Bergviken med Bergs kyrka och Hoverberget som bakgrund. Gården har anor från 1887 med rötter från 1400-talet.

BRF Ol-Jons By – Hallen
Boende i närheten av Storsjön, cirka 7 mil utanför Östersund, med ett lugnt och härligt läge. Kompletta stugor i en aktiv miljö. Skidåkning på längden eller utför, fiske och vandring.

Åsarna skicenter 
Vandrarhem, stugor och Camping 8 mil söder om Östersund. Fint preparerade längdskidspår i 6 mils spårsystem finns runt husknuten.

Hotell Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll hittar ni 10 mil utanför Östersund. Lägenheter för alla smaker, från 25 till 110 kvm.

Bydalen
Bydalen hittar du cirka 9 mil från Östersund. Bydalens Fjällby ligger alldeles nära Bydalens Wärdshus som har restaurang, där det bjuds på god mat och dryck, en skön öppenspisatmosfär och en svårslagen utsikt.

Höglekardalen
Höglekardalen ligger 9 mil utanför Östersund med boende i nyproducerade lägenheter samt stugor i fjällsluttningen vid Drombacken.

Gräftåvallen
I Gräftåvallen bor du bekvämt i stugor, cirka 7 mil utanför Östersund. Det finns flera alternativ av stugor att välja på, från tre till tio bäddar.

Strandgården 
Harmoniskt boende i den jämtländska naturen med sköna sängar, matsal, kök, allrum och aktivitetsrum. Passar den som reser själv som vill ha egentid eller umgås med andra till större grupper som vill ha gemensamma ytor för konferens och umgänge.

Visit Åre
Åre ligger i Åre Kommun, ca 10 mil väster om Östersund

Bo på Lantgård
Åsa och Håkan Jordbruk
Boende Bo i Gammalstuga i Pigkammaren och Drängstugan från början av 1800-talet.   Här finns ett levande lantbruk med robotmjölkning, Bagarstuga, nära till bad, golf, vandringsled, galleri, café, skidspår, spark och skoter. 10 km utanför Östersund.

Månsåsens Bed & Breakfast
Månsåsen ligger efter väg 321, väster om Storsjön i Jämtland, nära Östersund och Bydalsfjällen. Månsgården är ett byggnadsminne och består av ett tiotal byggnader. Vi bor själva på nedervåningen i ”Storstugan” och hyr ut lägenhet eller rum på andra våningen, antingen som Bed & Breakfast eller som vandrarhem med självhushåll.

Vålådalen 
Timmerstuga med torvtak, spröjsade fönster, öppen spis och allmogemålade våningssängar? Eller ett modernt hotellrum med torkskåp och TV? Möjlighet att själv laga mat? Välj det som passar dig! Kommer du med husbil eller väljer att sova i tält så finner du det med. Oavsett vad du väljer har du den fantastiska fjällnaturen utanför knuten.

Edsåsdalen
Edsåsdalen ligger i en vacker fjälldalgång söder om Åre.

Köjagården, Edsåsdalen Undersåker
Köjagården, som än idag har miljöer bevarade från första hälften av 1900-talet, har tagit emot många generationer semesterfirare året runt. Här finns en genuin och trivsam miljö att koppla av i efter dagens aktiviteter.

Renfjällsgården, Edsåsdalen 
Edsåsdalen ligger i en vacker fjälldalgång söder om Åre. Vid vägens slut vidtar ett stort vildmarksområde med fjälltoppar, myrar, bäckar, tjärnar och sjöar.

Dentas Hotell 
Dentas hotell ligger längs E 45 i centrala Hoting, ca 15 mil norr om Östersund. Den känsla man vill förmedla är att du som gäst ska känna ”Här är du borta – fast känslan är att Du är hemma”

Hotell Nordica
Hotell Nordica ligger i Strömsund, ca 10 mil norr om Östersund.

Big River Camp
Big River Camp ligger ca 10 mil norr om Östersund. Här finns ett nybyggt hotell, stugor och campingmöjligheter.

Rörvattnets Fjällhotell
Rörvattnets Fjällhotell ligger i Hotagsfjällen, ca 12 mil norr om Östersund

Hotell Klövsjöfjäll 
Hotell Klövsjöfjäll hittar ni 10 mil utanför Östersund. Lägenheter för alla smaker, från 25 till 110 kvm.

Camp Viking
Campingen ligger i Gällö, ca: 45km öster från Östersund. Här finns campingstugor, elstolpar, nya större stugor med plats för 36-40 personer och bistro med pub.

Camp Route 45
Camping, ca: 60km från Östersund mot Strömsund. 10 st 4-bäddars stugor, 2 st 2- bädds stugor, alla stugor har kylskåp och kokplatta, fullt utrustade. Servicebyggnad.

Klockars i Hällesjö
Vackert boende med hög standard i östra Jämtlands vackra natur. Byn ligger naturskönt i Bräcke kommun, på gränsen till Ragunda kommun i östra Jämtland. 10 mil till Östersund, Sundsvall och Sollefteå.

Camp Dannevall
Camp Dannevall ligger mitt i Sverige och är en idealisk utgångspunkt för dig som drömmer om en naturnära semester. Lodgen ligger 30 km från Jämtlands regionstad Östersund och är den perfekta platsen för alla som uppskattar att åka hundspann, ta en tur på skidorna, fiska, jaga, paddla kanot, åka på skotersafari, vandra, klättra och mycket mer.

Hotell Hammarstrand
Hammarstrand är ett unikt hotell i Jämtlands och Ragundas berg och dalar, 10 mil utanför Östersund.

Hammarstrand camping
Hammarstrand camping är vackert belägen mitt i naturen, intill Indalsälven med en fantastisk utsikt, som bjuder dig lugn och ro. 10 mil utanför Östersund.

Lergodset 
10 mil utanför Östersund hittar ni ett B&B / Vandrarhem i utkanten av Hammarstrand. Här kan du varva ner och njuta i en trevlig atmosfär.

Strömsunds camping
E45, 10 mil norr om Östersund, ligger Strömsunds camping. Här bor du vackert bredvid Ströms Vattudal.
E45, 100 km north of Östersund, you’ll find Strömsund camping beautifully located next to Ströms Vattudal.

Strömsund vandrarhem 
Strömsunds vandrarhem ligger strax intill E45, knappt 10 mil norr om Östersund. Vandrarhemmet är ett mysigt och välskött boende som andas 50tal.

Hyttgården
Hyttgården i Huså är ett personligt, funktionellt och prisvärt vandrarhem med självhushåll både i vandrarhemmet och i de bekväma stugorna. 10 mil utanför Östersund.

Älggårdsbergets Hotell och Konferens
Hotell Älggårdsberget ligger i Bispgården i Ragunda kommun. Här finns flera trevliga byggnader med totalt 73 rum och sammanlagt 146 bäddar. Hela året erbjuds många olika aktiviteter i Ragunda och på vintern är det ett lungt och vackert vinterland.

Privatboende i Östersund