fbpx
In English »

Egna historiska vandringar

Med hjälp av QR koder kan du göra en vandring på egen hand och samtidigt ta del av information i spåren efter Östersunds kvinnliga pionjärer genom kvinnokartan eller lära dig mer om den offentliga konsten i Östersund och i Brunflo.

Östersunds kvinnokarta

Meja - föreningen

Med hjälp av kvinnokartan kan du läsa om några av alla de kvinnor som levat och verkat i Östersund. Konstverk skapade av kvinnor är av tradition få men synliggörs tack vara denna kartläggning.

Östersunds kvinnliga pionjärer är sedan länge borta liksom en del av husen där de bodde och verkade, men detta är en vandring i deras spår som ska ge kunskap och en känsla för vad de har betytt för vår lilla stad.

Här nedan kan du skanna QR-koden till Östersunds kvinnokarta och på egen hand följa deras spår och läsa om deras historia:

Konsten i Östersund

Offentlig konst

Kulturnämnden i Östersund visar vägen till en del välkända min kanske också mindre kända verk av olika konstnärer och från olika tidsepoker i vår stads historia.

Du kan gå på en spännande upptäcktsfärd och med hjälp av kartan som du laddar ned genom QR-koden kunna finna vägen till de olika konstverken och samtidigt få upplysningar kring verken och dess skapare.

Ladda ned QR-koden här nedan:

Gå egen stadsvandring

Hus med Historia

Här är ett förslag på en historisk promenad genom gator och gränder i centrala Östersund. En promenad på ca: 2km där du går igenom staden och samtidigt får en historia bakom de äldre byggnader, som fortfarande är i bruk, fast i annorlunda skepnad än förr.

Se karta och förklaring till byggnader i följande pdf!

Följ vägen efter denna googlemapskarta!