fbpx
In English »

Musik & Konsert

Engmans kapell

Engmans kapell har med sina snart 30 år som band byggt sig en enorm följarskara som sträcker sig som mest högintensivt mellan metropolerna Gnarp i norr och Tönnebro i söder. Vi pratar såklart om landskapet Hälsingland.

Genom enorm spelglädje och med en osedvanligt stark låtskatt har Engmans sedan starten turnerat flitigt runt Hälsingland och besitter en unik förmåga att dra hundratals besökare till byar som ibland faktiskt inte har lika många invånare.

När Engmans Kapell står på scenen har de kul. Och den glädjen smittar av sig till publiken. Att musikerna är fantastiska utövare, med bland annat en riksspelman i truppen, skadar såklart inte.

Engmans kapell har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Per Persson (Perssons Pack) och 2020 fyllde debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” 20 år, vilket firades med flertalet bejublade spelningar. 2024 gör Engmans kapell alltså debut i Melodifestivalen.

Med låten “Norrland” vill Engmans Kapell skicka en kärlekshälsning till hembygden och då inte bara landskapet mellan Gnarp och Tönnebro, utan hela Norrland. Det är en låt om att längta hem och kärlek till den del av landet som utgör över hälften av Sveriges yta, men där bara en tiondel av befolkningen bor. I år kommer inte Melodifestivalen till Norrland, men Engmans Kapell tar Norrland till Melodifestivalen.

Engmans Kapell består av:
Pär Engman – Sång och gitarr
Dedde Malmqvist – Bas
Peppe Lindholm – Trummor
Pelle Larsson – Klaviatur
Görgen Antonsson – Fiol
Jocke Blomgren – Gitarr

När: 3/5
Var: Gamla Teatern, Östersund
Pris: 495 kr

Välkomna!

Gå tillbaka

Fakta:

Best Western Hotel Gamla Teatern
03 maj 2024
21:00
Arrangör: Monarch Music AB

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

26 juli - 28 juli 2024
09 augusti - 11 augusti 2024
18 maj - 19 maj 2024
Visa alla evenemang »