fbpx
In English »

Musik & Konsert

Jazzköket Live – Hannah Aldrigde – The Razorwire Tour

Hannah Aldridge är tillbaka på Jazzköket och hon firar 10-årsjubileum av hennes debutalbum "Razorwire". Den här gången blir det som en avskalad duo där hon blåser nytt liv i låtarna som startade hennes karriär för ett decennium sedan.

Hannah växte upp på Muscle Shoals leriga stränder – hennes förstfödslorätt är musik och Alabama. En uppgörelse mellan hennes uppväxt i söder och en livstid av att försöka skapa en identitet utanför den, hennes låtar gör en delikat balans mellan uppror och självupptäckt. Med en röst som lika delar grynig och melodisk tog Hannah ut på vägen och underhöll publik i tio länder och tre kontinenter med sitt hyllade debutalbum Razor Wire, fantastiska uppföljare Gold Rush och Live in Black and White – ett vackert fångat livealbum inspelat i London, England.

År 2023 utökade Aldridge sin konstnärliga vision med den ambitiösa, filmiska Dream of America, som släpptes på det svenska alternativa indie-etiketten Icons Creating Evil Art. Den tittar genom linsen av bleknande Hollywood-stjärnor, charmiga psykopater och trötta vagabonder - navigerar samhällets underliv genom mörka, romantiska vinjetter.

Hennes musik trampar en fin linje mellan Americanas geniala charm och den råa, hypnotiska och ibland elektroniska stilen av det som vissa skulle vilja kalla "noir indiepop". Med en charmig blandning av makt och sårbarhet levererar Aldridge sina berättelser med all övertygelse om en kyrkklocka som ringer på gatorna i en liten stad i Alabama.

Special Guests denna kväll: Jordan Dean, Muscle Shoals, Alabama

Välkomna till Jazzköket!
Dörrar öppnar kl 18:00

Biljetter köps via www.billetto.se

Gå tillbaka

Fakta:

Jazzköket
17 maj 2024
18:00
Telefon: Ring oss
Arrangör: Jazzköket Live

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

26 juli - 28 juli 2024
09 augusti - 11 augusti 2024
18 maj - 19 maj 2024
Visa alla evenemang »