In English »

Natur & trädgård / Övriga evenemang

Odlingskurs i Östersund

Odlingsdag där vi går på djupet i odlandet under vår och sommar, både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt och naturligt sätt maximerar och förlänger skördarna genom att förkultivera, serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart. Vi kommer även prata om odla kallt, dels denna teknik under våren för att skapa plantor till sommaren och dels hur man sår på sommaren och skördar under höst och vinter. Även distansodling berörs, hur man odlar där man inte är samt hur man sköter om sin odling i allmänhet.

Vi kommer också fördjupa oss i krukodling av tomater, paprika, chili samt andra växter som är vanliga att odla i kruka. Föreläsningar varvas med praktiska moment och utgår ifrån deltagarnas önskemål, nyfikenhet och kunskapstörst. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder och växter.  

Det viktigaste, oavsett var du än odlar någonstans, är att lära dig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt!

Plats: Clarion Hotel Grand i Östersund

Datum och tid: Lördagen den 20 april kl 9-16.

Pris: 1650 sek.

Anmälan via Farborgron.se 

Övrigt: Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe ingår i priset. Maila i  god tid innan odlingskursen till cl.ostersund@strawberry.se om du kräver specialkost av något slag. OBS:  Ta gärna med en påse att bära dina sådder och plantor i.

Välkommen till en grön och skön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade, ingen kommer att tycka att du är för extrem.

Gå tillbaka

Fakta:

Clarion Hotel Grand Östersund
20 april 2024
09:00
Arrangör: Farbror Grön

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Visa alla evenemang »