In English »

Konst & Utställning

SKÅPET – Agnieszka Katz Barlow

Uställningen `Bad news’ av Agnieszka Katz Barlow.

OM UTSTÄLLNINGEN:
Att titta på och läsa en målning är en upplevelse som ständigt förändras och blir mer och mer märklig i samband med vår allt kortare uppmärksamhet. Jag är intresserad av hur denna gamla visuella form fortfarande rymmer våra tankar, hur den kan fånga och uttrycka något i vår hjärna som är summan av alla våra erfarenheter, och fortsätta att fungera på sin egen envisa "målningstid".

Mina målningar kommer från tankar kring klimatförändringar, ekologi, medvetande, tid, sammankoppling, gamla andliga praktiker, välformade frukter, månen, längtan efter förfäder, skuggor, ritualer, moln, saker som man inte kan mäta och saker som man inte kan definiera.

Det är en form av att ta in den naturliga världen och knyta an till dess försvinnande varelser och växter, till förhistoriska och nutida idéer och ritualer och omvandla dessa kopplingar till en visuell upplevelse.

Jag är intresserad av visuellt intellekt och av att på ett lekfullt sätt komponera idéer som kommer från en inre smält massa.

Härifrån tar ambivalenta och anarkistiska former och utrymmen form som bara kan existera inom måleriets språk.

Målningarna är skiktade och livfulla, humoristiska och ibland absurda, och befinner sig någonstans mellan det man vet och det man inte vet, och firar denna plats.

OM KONSTNÄREN:
Den polsk-svenska konstnären Agnieszka Katz Barlow bor och arbetar i Brixton, London. Hon har en BA i Fine Art från Central St Martins och en MFA från Slade School of Art, London 2015. Agnieszka har ställt ut i Storbritannien och USA, där hennes verk finns i privata samlingar.

Utställningen pågår 11 januari - 11 mars.

Gå tillbaka

Fakta:

Busstation
12 januari - 11 mars 2024
Gratis
06:00
Arrangör: IntraGalactic

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

31 augusti - 15 september 2024
Visa alla evenemang »