Meny
Guidade vandringar
Guidade vandringar

Kontakta oss på Visit Östersund så hjälper vi er att boka en guidad vandring eller annan aktivitet, nedan finner du några förslag på vandringar.

Stadsvandra med guide

Välj mellan dessa olika teman:

Konst & Design
Guidas bland offentlig konst i centrala Östersund. Under vandringen berättas det om välkända, men också mindre kända verk av konstnärer från olika epoker i stadens historia.

Jul
Varför firar vi jul och vem är egentligen tomten? Hur gick det till när Jenny Nyström började teckna jultomtar och varför doppade man i grytan? Om jultraditioner förr och nu under en vandring genom Östersunds gator och gränder. Passa på att julvandra innan julbordet för att få både aptit och julstämning!

Mat
Följ med på en guidad stadsvandring med inslag av mat & historia. För att öka kännedomen om länets matkultur , visa vår historia, vårt dagliga arbete och peka ut framtiden där allt från bonden till krögaren, kulturen och våra barn får ta plats. Denna guidning gör endast på svenska.

Stadens historia
En auktoriserad Östersundsguide tar oss med på en spännande promenad i centrala Östersund. Guiden berättar historien bakom de hus och byggnader ni möter, och om intressanta personligheter som levt och verkat i staden förr.

Antal: Max 25 personer (om flera så kan vi ta in 2 guider)
Årstid: Året runt
Pris: 1995 kr per guide inkl. moms

 

Klappa älgar

Följ med en guide som ombord på bussen guidar er mot Moose Garden i Orrviken ca 25 minuters bussresa från centrala Östersund. Väl på plats får vi träffa älgarna och får berättelsen om idén bakom anläggningen och älgarnas personligheter – är älgarna på humör går vi in och klappar dem. I turen ingår kaffe och bulle.

Antal: Minimum 15 personer. Dock max 49 deltagare/guide och buss

Tidsåtgång: 3 timmar inkl. resa t.o.r
Årstid: Helår
Pris: 420 kr/person inkl. moms

Guidad rundtur Östersund & Frösön

En auktoriserad Östersundsguide möter upp för en behaglig rundtur med buss runt Östersund och Frösön. Under turen får ni uppleva det moderna Östersund och får även en inblick i stadens historia. Turen går ut på natursköna och historiskt intressanta Frösön med möjligheter till stopp vid bl.a. Sommarhagen och Frösö kyrka.

Antal: Max 49 deltagare/guide och buss
Tidsåtgång: 2 timmar
Årstid: Året runt
Cirka pris: 290kr/person (minimum 4900kr/grupp)
Tillägg enligt offert under vinter samt kvällar och helger.

Priserna är inklusive moms.

För bokning och offerter kring grupparrangemang kontakta:

Stina Stein
Telefon: +46 (0)63 701 17 00
E-post: stina.stein@destinationostersund.se