Meny

Hamngatan 12 Magasinet

”Vi är lite mer än ett café och lite mer än en inredningsbutik. Ett ställe där människor kan trivas och slappna av och äta gott. Under Skidskytte-VM har vi tagit fram en nyttig och härlig juice och vi serverar även en godbit i orangea toner som ett litet extra inslag i festen. Om vädret tillåter kan det bli happenings på innergården under VM.” Malin Savehed som driver Hamngatan 12 Magasinet som öppnade i november förra året är förväntansfull inför vårvintern.

Det är alltså innergården bakom Hamngatan 12 hon pratar om. Det myllrar av liv inne i det 170 kvadratmeter stora gårdshuset som rymmer både vacker inredning, mat och fika. Här kan du strosa runt bland vackra inredningsdetaljer, lyssna på föreläsningar och sedan ta en fika. Hållbarhet och åkerbruk är viktigt och allt som finns i butiken och caféet är till salu, även bord och stolar.

– Det här har varit en dröm i många år och det känns underbart att äntligen kunna förverkliga den. Nu har vi både utrymme och möjlighet att skapa fina samarbeten, säger Malin.

 

Luncherna är enkla och nyttiga. Smoothies, juicer och pokébowls blandas med mustiga soppor, nylagade omeletter gjorda på ekologiska ägg och hembakt fikabröd. Alla smoothies och juicer görs av överbliven spillfrukt från ICA Kvantum.

– Hållbarhet är viktigt för oss och vi försöker ta tillvara så mycket frukt och grönsaker vi kan i kampen mot matsvinnet, säger Malin.

 

Även om mat, gemenskap och samvaro ges stort utrymme på Hamngatan 12 Magasinet, finns inredningsbutiken fortfarande kvar. En mix av nya produkter från några av Sveriges populäraste varumärken blandat med begagnade och antika varor är kärnan.

Samarbeten med andra företag är viktigt och Malin vill skapa en mötesplats där människor känner sig välkomna. Musikkvällar och föreläsningar är inplanerade och till våren görs det plats för en stor uteservering med mycket grönska och kanske även en glassleverantör hittar in på gården. Pop-up butiker och workshops blir också det ett återkommande inslag.