In English »

Kulturweekend

Välkommen till Kulturweekend

7-9 oktober i Östersund – i samband med konstens vecka

 

Det här är ett upplevelsepaket för dig som längtar efter en helg fylld av konst och design. Kulturweekend är ett specialevenemang för en mindre grupp som kombinerar upplevelser inom design, form, konst, arkitektur och hantverk. Aktiviteter med kunniga lokala guider varvas med egen tid att utforska stadens kultur- och shoppingutbud. Allt under en härlig atmosfär under finalen av konstens vecka, på sköna platser och med social samvaro med såväl andra kulturintresserade som lokalbefolkning.

I paketet:

I programmet ingår arkitektur- och konstvandring, guidad visning av Nationalmuseum Jamtli och Galleri Lux, besök på Storsjöhyttan glasblåseri samt måltider på trevliga restauranger. Första kvällen finns även möjlighet att följa med på en guidad ”barhopping” bland utvalda barer och pubar i staden. Det blir många tillfällen att bekanta dig med människor med konst, form, och design som specialintresse.

Följande ingår:

 • Hotellövernattning med frukost (två nätter)
 • 2 middagar
 • Guidad barhopping (dryck ingår ej)
 • Lunch på lördagen
 • Inträde till alla besök
 • Guidad visning av Galleri Lux
 • Besök och presentation av Storsjöhyttan glasblåseri
 • Guidad arkitektur och konstvandring i Östersunds stadskärna
 • Guidad tur på Nationalmuseum
 • En shoppingkarta för att på egen hand utforska Östersunds småbutiker
 • Karta över elskåpskonst i Östersunds stadskärna

Paketet är alkoholfritt, möjlighet finns att köpa till andra drycker på plats.

Pris:

Kulturweekend-paket inkl del i dubbelrum två nätter = 3495 kr per person
Kulturweekend-paket inkl enkelrum två nätter = 4145 kr per person

Bokning:

Paketet bokas hos Hotell Gamla Teatern. Ring 063-51 16 00 för bokning eller maila till: bokning@gamlateatern.se ange bokningskod: kulturweekend. Anmäl även allergier och kostbehov. Platserna är begränsade. För att paketet ska bli av krävs att minst 8 platser har bokats (senast 3:e oktober).

Program

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Fredag kväll 7 oktober

18.30 Välkomstträff med middag på Gamla Teatern
Formvärd: Tore Brännlund, Svensk Form & Design. Tore har ett förflutet som industridesigner på Bernadotte Design under en banbrytande period då många uppmärksammade produkter togs fram. 2007 startade Tore Regionalt Designcentrum Jämtland och Åre Designcenter som idag är en permanent verksamhet i Region Jämtland. I samband med middagen berättar han om form- och designutveckling i Jämtland.

Ca 20:30 Östersund by night “Barhopping” bland Östersunds pubar & restauranger
Guide: Manne Mosten. Restauranger, barer och caféer i Östersund har förändrats över åren ändrats i stil och design. Under en ”Barhopping” riktar vi blickarna på inredning och koncept på de ställen vi besöker. Samtidigt går det utmärkt att ta sig något att dricka under tiden (dryck ingår ej).

 

Lördag 8 oktober

09.00 Privat visning av galleri LUX

10.30 Arkitektur- & konstvandring i Östersund
Stadsguide: Manne Mosten

11.30 Besök på Storsjöhyttan glasblåseri
Formvärd Nilla Eneroth: Nilla är utbildad vid Glas-skolan i Orrefors och Beckmans Designskola. Sedan 1995 är hon med och driver Storsjöhyttan – Jämtlands första studioglashytta.

12.30 Lunch på en av Östersunds mysiga innergårdar

13:30 Egen tid
För exempelvis galleribesök, SPA eller shopping. Se tips nedan*

19.30 Middag 

 

Söndag 9 oktober

12.00 Guidad tur på Nationalmuseum.
Konstvärd: Christina Wistman. Nationalmuseum Jamtli öppnade sommaren 2018 och är en arena för konstupplevelser ur Nationalmuseums samlingar.

13.30 Avslut på kulturweekend

Lunch på Jamtli för de som önskar (ingår ej) samt egen tid innan hemfärd.

 

*Tips på tillval:

Cloud Spa & Wellness – Östersunds nyaste spaupplevelse finns beläget mitt i stan på Hotell Östersund. Inne på Cloud Spa möts du av jacuzzis, en torrbastu med utsikt över vackra Frösön, en aromatisk ångbastu och en upplevelsedusch som tar dig till Amazonas regnskogar. När du går vidare ut på takterassen väntar poolen med fantastisk utsikt över Storsjön. Pris dagspa: 365 kr /person. Bokas i mån av plats, se mer information och bokning här.

 

Paketet har utformats med stöd av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

 • Nationalmuseum Jamtli

 • Foto: Håkan Wike