Meny

Skida på VM arenan

Du hittar dem överallt. Längdskidåkarna. Många av våra största svenska profiler inom längdskidåkning och skidskytte bor och tränar i Östersund, men ännu fler åker skidor bara för att det är kul – och ger bra motion. Trenden att ”gå kurs” är het och nyligen utsågs Östersund till officiellt Vasaloppscenter. Här finns gruppträning och enskild instruktör att boka. Och med bättre teknik tar du dig lättare och snabbare fram i spåret. Häng med på en tur.

Kuperat i världsklass
Östersunds skidstadion, nationalarenan för skidskytte – och i vinter också VM-arena, håller världsklass. 89 km preparerade spår finns för den som vill åka långt och mycket.

Fjällkänsla nära stan
Ta bilen till Svartsjöarna och välj något av de fina 3, 5, eller 8-kilometersspåren. Här finns vindskydd, flacka myrar med fjällkaraktär och skogspartier där snön böljar från grenarna. Sköna spår som inbjuder till varm choklad och apelsin.  Andra härliga rekreationsspår hittar du t ex i Spikbodarna och vid Lövsta.

Vidd med vy.
I februari när Vinterparken öppnar letar sig njutarna till sjön. Med milsvid utsikt kan du åka kilometer efter kilometer på preparerade längdspår på Storsjöns is med fjällen som fond. Medhavd fika eller lunch vid Frösö Park toppar dagen!