fbpx
In English »

Östersund online

Upplev Östersund där du är - hemifrån online. En hel del av våra evenemang har flyttats fram mot våren, men en del ger också dig möjlighet att delta online hemifrån. Här nedan tipsar vi om några digitala sändningar där det finns möjlighet att ta del av lokal musik och kultur digitalt.

Livestream Carl-Einar Häckner

Carl-Einar Häckner – en av vårt lands mest egna egensinniga och unika underhållare. Välkommen till en galen specialskriven liveföreställning med både nostalgi och en hel del nytt material. En blandning av humor, trolleri och tafflighet.

Datum: 13 mars

Scenkonst Östersund | Facebook

Utställning Örjan Noring

Örjan Noring – Jämtlandssonen ifrån Hackås som både i färg och uttryck fångade vardagens vemod och det genuint norrländska. Han räknas som en av de främsta jämtländska konstnärerna under 1900-talet och kom att betyda mycket för landskapsmåleriet. Den stora utställningen som visats på Jamtli under 2020 följs nu av en utställning även på Galleri LUX.

Se utställning med Örjan Noring online

Östersundsrevyn 2021 digitalt

Nu är alla tre avsnitt av Östersundsrevyn släppta.

Östersundsrevyn facebook

Östersundsrevyn hemsida

Jamtli – där du är hos djuren & jordbruket

Se vad som händer hos djuren och jordbruket på Jamtli. Varje fredag kl 12 släpper Jamtli en ny film. Se små söta  djurbebisar, ta del av vårbruk och lär om växter med mera.

facebook.com/jamtlimuseum

Jamtli där du är

I stället för den sedvanliga Konst-pausen som brukar vara i museet, publicerar Jamtli varje onsdag kl 12 en film i sociala kanaler. Jamtli berättar mer om sin verksamhet, allt från konst, traditionell byggnadsvård och spännande föremål.

facebook.com/jamtlimuseum

Lunchkonsert med Birka Folkhögskola

Birka Folkhögskola bjuder på en serie lunchkonserter med jämtländska frilansmusiker som livestreamas onsdagar och fredagar.

facebook.com/Birkafolkhogskola

Att sjunga i kör 

gör underverk för hälsan. The Rockin Pots bjuder nu in alla sångare och icke-sångare till online körövningar under namnet ”Ingenting kan stoppa oss” varje torsdag kl 18.00. Sök sedan reda på livesändningen och och sjung med!

facebook.com/therockinpots

Digital scen på Estrad Norr

Estrad Norr  fyller den digitala scenen med nyproducerad inslag som poesi, novellberättelser, dans, sagor och ”bakom kulisserna”-inslag.

estradnorr.se/digital-scen