fbpx
In English »

Sundsvallsparet hyllar jämtarnas huvudstad

Hösten i Östersund bjuder på många upplevelser och evenemang och som alltid i kombination med sprakande färger i naturen och en skidsäsong som startar redan i november. Ulla och Calle Pierre från Sundsvall är flitiga besökare och ger här sina bästa tips.

För Ulla och Calle är Östersund ingen obekant ort eller destination. Paret besöker staden tämligen frekvent och de båda berättar att de ser Östersund som en ungdomlig stad med mycket fokus på innovation och uppfinningsrikedom.
– Vi älskar Östersund och gillar verkligen att det är en väldigt friluftsinriktad och sportig stad, säger paret.

– Dessutom är staden lagom stor med en otroligt fin och levande stadskärna. Sedan har ju Östersund jättefina omgivningar och är vackert under alla årstider, menar Ulla Pierre.

Ulla menar att det märks att jämtarna värderar det närproducerade och skapar förutsättningar för att kunna bo och verka i länet.

– Det finns en företagaranda som präglar hela Jämtland på något vis och det märks i stadskärnan. Hela atmosfären med torget, de små butikerna och den lokalproducerade maten gör att man känner av den andan. Förutom att Östersund har en otroligt fin och levande stadskärna är det enkelt att ta sig runt till Frösön eller till exempel upp mot skidstadion. Närheten är ett stort plus, fyller Calle i.

Några platser som Ulla och Calle gärna återvänder till är Andersön, Bynäset och Frösö Park Spa.

– Vi tycker också verkligen om Jamtli och dit är det ju gångavstånd. Sedan är det otroligt vackert om man åker till Andersön eller Frösön med utsikten mot Oviksfjällen.

 

De tipsar också om att ta tåget från Sundsvall och göra en trevlig dagstur till Östersund. Både enkelt, miljövänligt och smidigt. Man kommer direkt in till staden och kan gå eller cykla till många vackra platser.

– Vi gillar också att bara strosa runt i stadskärnan. Det finns en närhet till allt och det är mysigt att sätta sig ner på något café eller en trevlig restaurang, säger Ulla.

Boende i Östersund

Restauranger

Shopping

Evenemang

  • Foto: Håkan Wike

  • Löpning på Andersön