In English »

Outdoorhubben Friluftsgården

Östersund är perfekt för äventyrliga utflykter till sjöss och på land och i mitten av juni invigs outdoorhubben Friluftsgården vid Sjötorget i Badhusparken.

I sjöbodarna i Badhusparken kan du hyra kajaker, uppblåsbara paddelbrädor, cyklar och friluftsutrustning. Här finns Surfbukten på plats och kan ge dig inspiration till dina upptäcktsfärder. Lagg och hoj finns på plats med sin cykeluthyrning och här hittar du alltifrån citycyklar till mountainbikes som klarar stock och sten till elcyklar.

Kajakerna som du kan hyra här är bra allroundkajaker, stabila med fotroder som du antingen lägger i direkt från Badhusparken eller hyr och tar med till tillexempel Locknesjön. Vill du istället uppleva Storsjön på en Stand Up Paddle Board så går det utmärkt att hyra även sådana.

Ett annat härligt äventyr för i sommar är att sova i trädtält. Här i Outdoor-hubben kan du hyra ett trädtält och hitta en avskild plats på tex Frösön eller Andersön. Det är en fantastisk mitt-i-naturen upplevelse att sväva ovanför marken, titta upp på stjärnhimlen och njuta av vyerna över sjö och fjäll. Passa också på att hyra med dig en portabel pizzaugn så blir kvällen komplett.

Här i outdoorhubben kan du boka det mesta i förväg via Surfbukten.se 
Surfbukten facebook eller info@ostersundkite.se

Hyra cykel kan du göra online hos Lagg & Hoj, men det går också bra att kika förbi på drop-in.

Vill du hellre softa och ha en lite lugnare stund på land så finns sköna solstolar att slå sig ner i och spel att låna. Badhusparkens Café håller öppet och strax intill ligger både restaurang Seaport och Marité.

Öppettider: Torsdag – söndag 11-16
Priser: SUP-bräda, kajak, trädtält, bastutält etc se Surfbukten.se
Priser: Cyklar – se Lagg & Hoj