In English »
  • Shopping Östersund

    Live måleri från Sofias galleri i Östersund

  • Live målning Östersund

Sofias Galleri

Sofias Galleri är ett litet galleri med konst av Sofia Ohlsén. Här finns möjlighet att se livemåleri då hon alltid har öppen ateljé och en målning på gång vid staffliet.

Om – Sofia är född 1972 i Uppsala och uppvuxen i Jämtland. I 25 år har hon målat och ställt ut och är sedan 2015 verksam som konstnär på heltid, Närheten till fjällen är perfekt eftersom familjen älskar snö, fart och skidåkning och motiven har inte sällan snö som element och med inslag som alpin skidåkning, natur och djur i norden.

Exklusiva konsttryck – Förutom oljemålningarna i galleriet finns ett urval av Sofias kontst även som tryck i begränsade upplagor och olika storlekar. Signerade och numrerade. Motiven är tryckta på kraftigt ark – givetvis miljövänligt framställt och har en fin lyster som känns lyxig och med linnestruktur som en kanvas.

Hållbar konst – Sofia målar endast med vattenbaserad olja på kanvasduk. För henne är det självklart att hushålla med resurserna. Råmaterial hämtas i närmiljön, såsom konstnärsmaterial och reglar av solid furu till ramar som tillverkas hemma. Spillvirke och spillduk använder Sofia till att måla små tavlor i olika storlekar.

Faciliteter:

  • Galleri

Avstånd:

Östersund Centrum: 0 km
Åre Östersund Airport: 10 km
Östersund Centralstation: 1 km

Kontakt:

Storgatan 34, Östersund
Tel. bokning: +46 70 367 06 07
Hemsida: sofiasgalleri.se