Meny

Sveriges bästa cityhandel finns i Östersund

– när svenskarna själva tycker till

Östersund knep förstaplatsen när detaljhandelns branschtidning Market gjorde 2018 års undersökning om Sveriges bästa cityhandel. Variationen av matställen, butiksutbudet, den trevliga atmosfären och ett ovanligt bra kundbemötande var några av de saker som fick höga betyg.

I undersökningen deltog ett 40-tal citykärnor och 3 400 personer över 15 år tillfrågades.

– Förstaplatsen är en skön bekräftelse på att vi är på rätt väg i utvecklingen av stadskärnan, säger Calle Hedman, projektledare på Destination Östersund.

Calle och hans kollegor jobbar nära stans butiks- och restaurangägare för att skapa en stadskärna med skön atmosfär, goda smaker, shopping och aktiviteter för alla.

 

– Där vi östersundare trivs, där trivs också den som kommer på besök. Det har våra butiker och restauranger verkligen förstått. Få svenska städer kan konkurrera med det genuina bemötande som du får här.

Östersund är känd för sina många småbutiker och sin gastronomi. De stora butikskedjorna kompletteras av den lokala hantverksbutiken, saluhallen med sina fantastiska delikatesser, skomakaren i gränden, inredningsbutikerna längs Storgatan och flera mindre butiker med smycken och mode. Mellan butikerna finns matställen för alla smaker – från vegan, sushi och grillat till fine dining på jämtländska råvaror.

I en levande stadskärna finns det alltid något att se fram emot. Vi ses på stan i sommar!

Mer om shopping i Östersund