In English »
  • Teknikland Östersund

Teknikland

Stängt sommaren 2020, pga. Covid-19. Lek på allvar! Teknikland är ett teknik-, flyg- och militärmuseum med aktiviteter för hela familjen.

Teknikland är ett besöksmål för hela familjen. Här blandas flyg- och militärhistoria med teknik, lek och upptäckarglädje. Väck minnen till liv, ta del av spännande historier, lek i vår sagomiljö, kör elbil för de minsta eller tillverka din egna souvenir i Ellopsernas teknikverkstad. Missa inte den stora LEGO-utställningen.

Bland årets nyare inslag finns en lekmack för barnen där de kan ”tanka” sin bil när de åker förbi, en sambandsutställning där man får prova på skiffer och kodade meddelanden, en utställning för hemvärnets historia, kompletterande delar i FN-utställningen och utställningen om Per Sterner. Viggen-simulatorn har försetts med ny teknik och en utställning med handgjorda modellflygplan av trä i skala 1:72 har tillförts. Det är också nytt liv i restaurangen med härlig Rockabilly-feeling.

Teknikland är en värld med många olika ”kontinenter”. Här väcks minnen till liv hos den som upplevt vår 1900-talshistoria. För oss är besökare i alla åldrar lika viktiga och vi har därför byggt lekmiljöer för barnen i alla utställningar. Teknikland drivs mestadels ideellt av ägarna med stöd av Stiftelsen Jamtli. På Teknikland finns något att göra för alla. Tekniklands utställningar ska inte ses utan de ska genomföras. I alla utställningar finns aktiviteter för alla åldrar och vi har satsat extra mycket på att barnen ska hitta aktiviteter överallt.

Faciliteter:

  • Bussparkering
  • Restaurang
  • Café

Avstånd:

Östersund Centrum: 11,8 km
Åre Östersund Airport: 11 km
Östersund Centralstation: 22 km

Kontakt:

Optands Flygfält 106, Östersund
Tel. bokning: +46 63-14 05 50
Hemsida: teknikland.se