Meny

Vackra Vinterparken

Badhusparken förvandlas vintertid till en relaxad mötesplats för alla åldrar. Promenera, åk skridskor, luta dig tillbaka i en solstol eller fixa lunch vid en av grillarna. Snöglädje i kubik!

Den 1 februari är det dags att bege sig till vinterns skönaste plats att njuta sol och snö på. Då invigs nämligen Vinterparken som sedan håller öppet dagligen fram till och med Valborg den 30 april.

Ta med långfärdsskridskor – eller hyr i sjöbodarna – och bege dig ut på Medvinden, den plogade isbanan mot Kungsgårdsviken. Kommer du ifrån Frösön kan du ta promenadvägen över isen för att sedan slå dig ner i någon av de inbjudande solstolarna och vända nosen emot solen och känna värmen.

Missa inte bokvagnen, kanske din favoritförfattare finns att låna?

Låt de minsta med kolsyra i benen leka i snöborgen, skridskoleken eller utmana varandra på hockeyplan. Här finns också pulkabacke, trampbilar, slackline och mycket annat roligt att pröva på.

 

Lunchen ordnas lätt vi någon av de stora grillar som finns utställda. Eller också tar du den enkla vägen och köper något gott i kiosken. Olika typer av sportutrustning finns att hyra i sjöbodarna, eller köpa om du blivit biten av vinteraktiviteter. Och så vinterbadet förstås. Vad kan vara mer uppfriskande en ett bad i ett iskallt Storsjön? Öppet för bokning av grupper och drop-in tisdagar och söndagskvällar.

Grand final på Valborg med stor valborgsmässoeld och skönsjungande kör. Men till dess är det bara att njuta av allt det vita och vackra.

Program vecka för vecka i Vinterparken hittar du här

Text: Janna Thalén