Meny
Hyr ut ditt hem under skidskytte VM 2019

Hyr ut ditt hem, hus eller lägenhet och bidra till VM-festen och ett värdskap i värdsklass! Genom att kunna erbjuda ett bredare logiutbud ökar möjligheten till att välkomna fler besökare.

Hur går det till:
Har du ett ledigt hem i Östersunds kommun med omnejd, som du vill hyra ut? Då kan du fylla i uppgifter om ditt boende i ett enkelt webbformulär här på vår sida. Du kommer sedan få ett avtal via mail som du undertecknar och skickar in till oss. Därefter lägger vi ut ditt hem för bokning online här på vår sida.  www.visitostersund.se/vmostersund2019

Ju snabbare desto bättre….
Besökare till VM-tävlingarna vill gärna boka sitt boende i god tid. Därför är det viktigt att du inte väntar, utan registrerar ditt lediga hem så snart du kan . Efterfrågan är stor och vi vill såklart att du ska få ditt hem uthyrt och besökarna någonstans att bo.

Prissättning
Vi tar emot hus och stugor/lägenheter  som bör vara av god standard. Prissättningen bör baseras på standard, tillgång till faciliteter samt avstånd till skidstadion/centrum. Du som hyresvärd ansvarar för att lägenheten/huset stämmer mot beskrivning.

Nedan två prisexempel på rekommenderad ersättning till dig som hyresvärd. Det är upp till dig som hyresvärd att bestämma just din ersättning. Priset nedan presenteras per sovrum och natt, ej per person.

Kategori 1 – hus med tre sovrum
450-700 kr/sovrum/natt (450×3 = 1350kr/natt) Gångavstånd till Östersunds Skidstadion. Tillgång till egen dusch/WC och kök.

Kategori 2 – Lägenhet med två sovrum
400 – 600 kr/sovrum/natt (400×2=800 kr/natt) Närhet till allmänna kommunikationer i och runt centrala Östersund. Tillgång till egen dusch/wc och kök.

Bokning och betalning
Besökarna bokar sitt boende via www.visitostersund.se och www.2019ostersund.se
Du som hyresvärd aviseras via mail vid varje bokningsförfrågan. Gästen betalar sin hyra i förväg till Visit Östersund, vilket ger dig garanti att du får din ersättning, som betalas ut efter VM.

Visit Östersund lägger på en provision om 20% inklusive moms på priset till gäst. I denna provision ingår administration, systemkostnader samt marknadsföringsinsatser.

Skatt och försäkringar
Hyresintäkter upp till 40 000 kr/år behöver inte beskattas.
Du som hyresvärd ansvarar för att ha en hemförsäkring för ditt hem. Visit Östersund ansvarar inte för eventuella uppkomna skador under uthyrningsperioden.

Varför hyra ut via Visit Östersund?
Vi kommer att marknadsföra ditt hem och är den officiella turistiska organisationen i Östersund. Många vänder sig till oss med frågor om logi och vi har lång erfarenhet av boendeförmedling och att ta god hand om besökare. Tillsammans kan vi erbjuda besökarna ett värdskap i världsklass. Vi förmedlade också boende under skidskytte-VM 2008.
Utskrivbar pdf

Vill du veta mer
Mejla oss på vmlogi@visitostersund.se
Tel 063-70 11 700

 

[1] Ha rimliga förväntningar! Ta gärna del av vår prisrekommendationsmall.