Meny
Vinterparken Östersund
Din guide till tio aktiviteter i Vinterparken

Vinterparken är den naturliga mötesplatsen i Östersund under vintern. Här blandas barnfamiljer, soldyrkare, motionärer och de som bara vill njuta av utsikten över Storsjön och Frösön. Här finns en guide till tio härliga aktiviteter i Vinterparken.

 

 

 

 

 

 

Vinterplayan
Den populära Vinterplayan är belägen på Storsjöns is alldeles intill stranden. Här ställs massor av solstolar med filtar ut dagligen som du som besökare kan utnyttja kostnadsfritt. Under fina dagar är playan full av gäster som njuter av utsikten och solen. Här finns också Miniantikvariatet Solsidan – en läsvagn där du kan låna böcker och serietidningar. Även fritt wifi.

Birgers Lekland och äventyrsområde

Birger det lilla Storsjöodjuret har blivit en välkänd maskot i Östersund. I Vinterparken bjuds alla barn in till Birgers Lekland som består av en stor snöstaty formad som Birger. Här kan du också låna snowglides och glida nerför snowglidebacken.

Äventyret

Här finns attraktioner som linbana, railbacke, trampbilbana, slackline och skridskobana.
Här tronar den fantasieggande Riddarborgen och nya grillplatser är på plats.

Mat

I Vinterparken finns flera alternativ för dig som är sugen på något gott. Café Badhusparken serverar goda luncher, bakverk, sallader och smörgåsar. I Vinterparkens egen servering kan du köpa korv med bröd, kaffe och choklad. Ibland serveras även klassiska kolbullar med lingonsylt och värmande soppa.

Grilla korv
Under Vinterparkens öppettider brinner alltid eldar för den som vill kan grilla korv, hamburgare eller något annat gott.

Uthyrning
I Sjöbutiken kan du hyra både spark och all utrustning som behövs för en tur med långfärdsskridskor.

Medvinden

Medvinden består av preparerade långfärdsskridskobanor som sträcker sig i mil över Storsjöns is. Här kan du ta dig fram på alla möjliga sätt. Åk skridskor eller längdskidor, promenera eller ta en sparktur.

 

Isleken
Isleken är en äventyrsbana på naturis med hinder och utmaningar för barn. Här finns även möjlighet att spela en ishockeymatch mot varandra.
Vinterbadet
Vinterbadet är en fantastisk upplevelse av vinterbad under öppen himmel. Värm upp i bastun innan du hoppar ner i den vedeldade badtunnan med utsikt över Frösön och Storsjön. För den som törs finns en öppen isvak där man kan ta ett iskallt dopp. Vinterbadet går att boka för grupper varje dag under vintern. Allmänhetens Bad är öppet varje tisdag och söndag från och med 6 februari.

Fler aktiviteter
Vinterparken är full av aktiviteter. Förutom skridskoåkning, lek och bad kan du även uppleva hundspannsturer och åka över isen med häst och släde.

Evenemang i Vinterparken

I Vinterparken arrangeras under vintern flera roliga och spännande evenemang. Familjedagar, påskfirande, utställningar, sportlovsaktiviteter och mycket mer. Håll dig uppdaterad på www.vinterparken.se