fbpx
In English »

Åka spark

Att åka spark är en klassiker på vintern, en uppfinning med en mer än 150-årig historia. Har du aldrig provat tidigare så har du en härlig upplevelse framför dig.
Sparkåkning passar de flesta, oavsett ålder eller kondition. Det är ett roligt sätt att njuta av friluftsliv och samtidigt få motion på ett ytterst miljövänligt sätt.

Du står på en av sparkens medar medan du med den andra foten sparkar dig framåt. Broddar på skorna gör att det går lättare att kicka dig fram om föret är isigt.
Det går utmärkt att åka två på en spark då passageraren sitter bekvämt på sparkens främre del och efter bara några minuters träning får du in den ”rätta” sparkåkningstekniken.

Många av Östersunds gång- och cykelvägar sparar en kant osandad just för att man lätt ska kunna ta sig fram med sparken. Runt stan finns många skogsbilvägar som inte sandas och på Storsjön finns en plogad isbana perfekt för sparkåkning en solig vinterdag. Ta med en termos och något gott att äta. Kanske lockar även ett äventyr med pannlampa i mörkret?