fbpx
In English »

Aktiviteter

Njut av härliga promenader på en av våra föreslagna vandringsstigar, gör ett fikastopp på något av Östersunds caféer. För de med spring i benen passar en dag på Bowlinghallen eller Multi Challenge nöjescenter. Kika här för mer tips på vad du kan hitta på under din vistelse i Östersund.

Sommardagar i Östersund

Här är vackert!
Boka dina lediga dagar i Östersund – här bubblar det av aktiviteter och saker att göra.

Upplev Jamtli, besök Moose Garden, paddla kajak eller gör en utflykt till en av Östersunds alla naturupplevelser.

Här nedan hittar du en mängd tips på vad som finns att göra och uppleva här i Östersund.

Vandra & Promenera

Stadsnära promenader eller längre vandringar. Lättillgängliga vandringstigar och leder, även i kombination med fågelskådning.

Cykla

Att uppleva Östersund från cykel är kanske det bästa sättet att se sig omkring i omgivningarna.

Bada

Varma sommardagar och kvällar inbjuder ofta till ett dopp vid en vacker badplats, eller att svalka fötterna i en pool.

Färdas på vatten

Ta en avkopplande båttur och upptäck natursköna vattenvägar och vackra kustlinjer.

Kultur & Museum

Östersunds museum, teknikland och historieland är ett fantastiskt sätt att uppleva platsen och dess kulturhistoria på djupet.

Inomhusaktiviteter

Aktiviteter som passar alla åldrar och hela familjen, från pulshöjande tävlingsmoment till upplevelser och historiska ögonblick.

Sommarträna

Sommaren är den perfekta tiden för att träna utomhus och uppleva naturen samtidigt som man stärker kroppen och förbättrar hälsan.

Lek & Äventyr

Lek på lekplatser och upptäck spännande äventyrsparker, här finns roliga aktiviteter och utmaningar för hela familjen.

Staden

I närheten av centrum finns utrymme för historiska vandringar, promenader och konstupplevelser.

Guidade turer

Upplev stadsvandring, älgsafari, glasblåsning eller andra aktiviteter tillsammans med professionella guider.

Glatt gäng tar på sig skridskor på Medvinden

Vackra vinterdagar i Östersund

I Östersund kan du åka utförsåkning och längdskidor nära stadens centrum, åka skridskor eller tillbringa en hel dag i vinterparken. Prova skidskytte på National Swedish Biathlon Arena. Uppleva utomhusbadet i vinterbadet, en kombination av en varm bastu och en ångande badtunna med himmelen över huvudet. 

Åk skidor

I Östersund kan du välja att åka på längden eller utför. Längdspår och slalombackar ligger endast några få kilometer från centrum.

Åk skridskor

Skridskor i Östersund, antingen på inomhusarenor, utomhus på allmänhetens skridskobanor eller på storsjöns is. Även tips på isar som passar för att skrinna med långfärdsskridskor.

Vinterparken

Vinterparken – den naturliga mötesplatsen i Östersund under vintern. Öppnar första veckan i februari varje år. Här blandas barnfamiljer, soldyrkare, motionärer och de som bara vill njuta av utsikten över Storsjön och Frösön.

Pulka & Spark

Prova en av de föreslagna pulkabackarna tillsammans med familj o vänner. Ta dig fram med spark på storsjöns is eller ge dig ut på en plogad skogsbilväg.

 

I naturen

Utflykter i naturen vintertid. Ta del av astrofotografen Göran Strands råd om att spana på norrsken. Tips om gynnsamma fiskevatten i närheten av stan.

Vinterträna

Att träna utomhus vintertid är inga hinder. Här finns förslag på grupper att träna med, löprundor, utegym och cykelstigar att utmana.