fbpx
In English »

Discgolf

Discgolf är vid sidan av padel en av världens snabbast växande sporter. Discgolf eller frisbeegolf, som det kallades tidigare, är både enkelt och billigt att utöva. Du kommer ut i naturen och målet är att på så få kast som möjligt ta sig från utkastplatsen till hålet. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och när du nått fram och kastat discen i en discgolfkorg så har du klarat hålet.

Vill man vara avancerad så har varje hål, precis som i vanlig golf, ett par (ideala scoren) som man förväntas klara hålet på. Det finns olika typer av discar som putters, drivers och mellandistans. Men är du nybörjare så strunta i allt detta, du klarar dig bra med en disc eller ett startset som har en disc av varje och lite tålamod.

Banor i Östersund

Kärringbacken Frösön
9 – hålsbana med stor variation av kast. Här finns fem korgar med nio utkastplatser. Bra för nybörjare men passar också för att utmana spelare på en mer avancerad nivå.

Vallaskolan Frösön
9-hålsbana i blandad terräng. Rolig, varierande och lite knixig, där en del av banan är på öppen yta och en del i skogsmiljö. En hel del nivåskillnader.

Parkskolan Östersund
9-hålsbana i parkmiljö. 6 korgar på liten yta, ses som bra nybörjarbana.

Woodensala
18-hålsbana med start och slut vid Sportfältet i Östersund. Stora teepads (180×360) med konstgräs. Banan har planerats, byggts och drivs av föreningen Woodensala frisbeesällskap i samarbete med Östersunds kommun och sponsorer.
Mer information på woodensala.se

Ängsmon
9-hålsbana i skogsmiljö. Banan passar bra för nybörjare, då banorna är korta.

 

Mer information och fler tips på banor finns på udisc.com