In English »

Stadsvandringar i Östersund

Att gå med på en stadsvandring i en liten grupp och utforska en stad är ett bra sätt att upptäcka en ny stad eller lära sig mer om platsen man bor på.
Tillsammans med en kunnig Östersundsguide får du veta mer om stans historia, dåtida- och nutida stadsplanering, intressanta byggnader och om fascinerande personligheter som satt prägel på stan.

Stadsvandringar i Östersund söndagar 20 september – 25 oktober

På vandringen går ni med i en mindre grupp om max 12 personer.
Vår auktoriserade guide tar er med på en spännande promenad i centrala Östersund och även in i Rådhuset.

Guiden berättar historien bakom de hus och byggnader ni möter, och om intressanta personligheter som levt och verkat i staden förr och i nutid.

När: Söndagar 20 september – 25 oktober kl. 14-16, se evenemangskalender
Antal deltagare: max 12 personer (restriktioner höst 2020)
Pris: 200 sek/vuxen och 100 sek/barn (upp till 18 år)
Boka vandring här: Boka gärna din vandring i förväg hos oss på Visit Östersund telefonnummer: 063-701 17 00 eller på nortic.se.
I mån av plats kan du boka och betala din biljett via swish, direkt till vår guide. Swishbetalning Destination Östersund: 123 505 26 83

 

 

Hus med historia – på egen hand

Har man inte möjlighet att följa med på stadsvandring rekommenderar vi er att gå på egen hand med hjälp av vår “hus med historia” karta. En promenad genom gator och gränder i centrala Östersund, klicka på denna länk för karta eller hämta en karta hos Visit Östersund Turistcenter.

Östersunds Kvinnokarta

Med hjälp av kvinnokartan kan du läsa om några av alla de kvinnor, som levt och verkat i Östersund. Konstverk skapade av kvinnor är av tradition få, därför skildrar boken särskilt till de som är tillgängliga.

Östersunds kivnnliga pionjärer är sedan länge borta liksom en del av husen där de bodde och verkade, en vandring i deras spår kan ge kunskap och en känsla för vad dessa kvinnor har betytt för vår lilla stad.

Boken finns att köpa på Visit Östersund Turistcenter