fbpx
In English »

Guidade Stadsvandringar i Östersund

Att gå med på en stadsvandring i en liten grupp och utforska en stad är ett bra sätt att upptäcka en ny stad eller lära sig mer om platsen man bor på.
Tillsammans med en kunnig Östersundsguide får du veta mer om stans historia, dåtida- och nutida stadsplanering, intressanta byggnader och om fascinerande personligheter som satt prägel på stan.

Stadsvandringar i Östersund

Sommar 2024

Vår auktoriserade guide tar er med på en spännande promenad i centrala Östersund och berättar historien bakom de hus och byggnader ni möter, och om intressanta personligheter som levt och verkat i staden förr och i nutid.

3 juli – 24 augusti

Onsdagar: kl 16.00-17.30, Lördagar: kl 15.00-16.30 (ej 27 juli)

Längd: 1,5 timme

Pris: vuxen 220 kr,  7-14 år: 100 kr

Boka vandring här: Boka gärna din vandring i förväg hos oss på Turistcenter telefonnummer: 063-701 17 00 eller på nortic.se 
I mån av plats kan du boka och betala din biljett via Swish, direkt till vår guide. Swishbetalning Destination Östersund: 123 505 26 83
Vandringen startar:
Stadsvandringen startar från Turistcenter Storgatan 27, samling mot Z-gränd

 

Hus med historia – på egen hand

Har man inte möjlighet att följa med på stadsvandring rekommenderar vi er att gå på egen hand med hjälp av vår ”hus med historia” karta. En promenad genom gator och gränder i centrala Östersund.
Pdf med qr-kod till karta hittar du här . Eller hämta en karta hos Turistcenter Storgatan 27.

Östersunds Kvinnokarta

Med hjälp av kvinnokartan kan du läsa om några av alla de kvinnor, som levt och verkat i Östersund. Konstverk skapade av kvinnor är av tradition få, därför skildrar boken särskilt till de som är tillgängliga.

Östersunds kvinnliga pionjärer är sedan länge borta liksom en del av husen där de bodde och verkade, en vandring i deras spår kan ge kunskap och en känsla för vad dessa kvinnor har betytt för vår lilla stad.

Boken finns att köpa på Turistcenter Storgatan 27

För grupper som önskar att boka en guidad tur finns mer information på sidan guidade-turer.