fbpx
In English »

Mikrobryggerier och lokal öl

En liten fågel viskade i vårt öra att Jämtland, näst efter Gotland, är Sveriges bryggeritätaste län per invånare. Vi gillar helt enkelt det småskaliga, lokala hantverket och känslan av att skapa något alldeles eget med full kontroll på innehåll.

Här får du tips på några av länets bryggerier, och nya poppar upp titt som tätt – tipsa oss gärna om vi har missat just din favorit!

Menytavla från artut

Östersundsbryggerier

Östersundsbryggerier består av två mikrobryggerier, Östersunds Nya Ångbryggeri och Jemtehed & Brande, som har slagit sig samman för att erbjuda framför allt den lokala marknaden riktigt högkvalitativ öl.
Östersunds Nya Ångbryggeri är stadsbryggeriet som brygger klassiska ölsorter med traditionellt hantverk och av bästa tänkbara kvalitet; pilsner, dunkel och klassiskt veteöl.

Jemtehed & Brande skapar öl som sticker ut och som tilltalar en mer nyfiken kundgrupp; imperial stout, ekfatslagrad Quad, suröl och humledrivet. Ölsorterna får namn som minst sagt väcker nyfikenhet; Tart Passion Fruit Berliner Weisse, New Mighty Mofaza, Eureka, Johnny Quad, The Preacher och The Pacifier…

ostersundsbryggerier.se

Jämtlands bryggerier

Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Bryggeri startades 1995 och det allra första ölet som bryggdes fick det självklara namnet President.

Sedan dess har de tagit fram många nya sorter och idag finns hela 16 stycken, till exempel Bärnsten, Steamer och Postiljon – och så deras populära julöl och påsköl. Jämtlands bryggeri är Sveriges mest prisbelönta bryggeri och har under åren tagit hem drygt 130 medaljer på Stockholm Beer and Whisky Festival.

jamtlandsbryggeri.se

Ölsorter från Revsunds Brewery

Revsunds Brewery

I Bräcke hittar vi Revsunds Brewery. De grundades 2016 och strävar efter att erbjuda produkter med lokal anknytning i namn, design och smak.

Bryggeriet är av mindre modell men hela tiotalet produkter finns i Systembolagets sortiment. Och visst blir man lite nyfiken på drycker som har döpts till Wicked mountain, Stuck in a half Nelson och Meet old man witty and snowman witti!

facebook.com/revsundsbrewery

Åre Bryggcompagni

Ett kreativt och mikrobryggeri i fjällmiljö med ett tiotal ölsorter på Systembolaget, med namn som Lekatt, Community, Winter ale, The milky way, Mirabelle och Fjällen. Åre

Bryggcompagni har dessutom tagit fram en ny öl tillsammans med restaurang Artut Pizza & Bärs i Östersund, Artut Extra Special Bitter, som finns i Systembolagets tillfälliga sortiment.

arebryggcompagni.se

Här kan du avnjuta en lokal öl!

I Östersund gillar vi att stötta de lokala producenterna och våra pubar och restauranger är inga undantag.

Jazzköket, Artut Pizza & Bärs, The Bishop Arms, Dalwhinnie och Norra Station erbjuder alla ett brett sortiment lokal öl.
Några väl valda sorter finns även på exempelvis Sir Winston och La Fabricca Del Gusto och ombord på M/S Thomée.