In English »

Konstupplevelser

Konst i Östersund. Kanske en stunds förströelse? Ett sätt att väcka kreativiteten? Provokation? Alla har vi ett sätt att förhålla oss till konst. Vilken tur att det blommar i konstens Östersund.

ÖRJAN NORING

Jämtlandssonen ifrån Hackås som både i färg och uttryck fångade vardagens vemod och det genuint norrländska. Han räknas som en av de främsta jämtländska konstnärerna under 1900-talet och kom att betyda mycket för landskapsmåleriet. Den stora utställningen som visats på Jamtli under 2020 följs nu av en utställning även på Galleri LUX.
Utställningen visas februari – 29 april  Lux.nu

 

MAT

Plantbaserat kött eller insektsburgare? Varför tycker vi om viss sorts mat men rynkar på näsan åt det som är ovant? Och medan vissa fyller förråden om hösten och ägnar helgerna åt storkok, lever andra på halvfabrikat och är stammisar på kvartersbutiken.
I utställningen ”MAT” på Jamtli kan du göra en resa genom historien med fokus på vår relation till mat, från jakt och fiske för tusen år sedan till dagens trender där mat inte längre handlar om överlevnad. Utställningen visas 15 maj till 31 dec 2021.

jamtli.com

Tillfälliga öppettider 2021: Lördag 3 april–måndag 5 april, öppet kl 11–17.
Onsdag 7 april, öppet kl 17–20.30.
Torsdag 8 april–söndag 11 april, öppet kl 11–17.

Därefter öppet lördagar och söndagar kl 11-17.

Med reservation för snabba ändringar.

Nordiska myter

I utställningen får vi möta 1800-talets berättande bildvärld i form av storskaliga historiemålningar, motiv ur den nordiska mytologin och sagoböckernas magiska illustrationer.
Utställningen visas preliminärt från 18 maj

jamtli.com

Nordiskt – En fotoutställning av Magnus Nilsson

Om landskap, mat och människor. Här presenteras orginalfotografier av mästerkocken Magnus Nilsson, som bland annat blivit känd genom sin unika stjärnkrog Restaurang Fäviken Magasinet. Genom sin fotografiska berättelse om landskap, mat och människor visar och undersöker Magnus den nordiska matkulturens rötter.

Utställningen visas 20 juni – 24 oktober

Jamtli.com

 

 

 

Se evenemangskalendern för fler utställningar.