In English »

Vackra Vinterparken

Vinterparken är den naturliga mötesplatsen i Östersund under vintern. Här blandas barnfamiljer, soldyrkare, motionärer och de som bara vill njuta av utsikten över Storsjön och Frösön.

Vinterparken öppnar 6 februari 2021 för säsongen och är en plats för avkoppling och urkoppling. Här möts man på lunchen eller tar en friskvårdspromenad över isen, familjer åker pulka tillsammans, grillar korv och umgås, mitt-i-veckan lediga sjunker ned i solstolarna eller tar en tur på de plogade skridskobanorna.
Vinterparken erbjuder något för alla. Varje år dyker det upp lite olika nyheter som vintergalleri eller miniantikvariat och på kvällarna lyser effektbelysning upp på isen.

Vinterparken Östersund

Vinterplayan

Njut i en solstol

Den populära Vinterplayan är belägen på Storsjöns is alldeles intill stranden. Här ställs massor av solstolar med filtar ut dagligen som du som besökare kan utnyttja kostnadsfritt.

Under fina dagar är playan full av gäster som njuter av utsikten och solen. Här finns också Miniantikvariatet Solsidan – en läsvagn där du kan låna böcker och serietidningar.

Mat i Vinterparken

Fika i cafét eller grilla korv vid elden

I Vinterparken finns flera alternativ för dig som är sugen på något gott. Café Badhusparken serverar goda luncher, bakverk, sallader och smörgåsar. I Vinterparkens egen servering kan du köpa korv med bröd, kaffe och choklad.

Ibland serveras även klassiska kolbullar med lingonsylt och värmande soppa.

Under Vinterparkens öppettider brinner alltid eldar och den som vill är välkommen att grilla korv, hamburgare eller något annat gott.

Skridskoåkning på Medvinden

Medvinden

Långfärdsskridskobana

Stängd säsongen 2021

Medvinden består av preparerade långfärdsskridskobanor som sträcker sig i mil över Storsjöns is. Här kan du ta dig fram på alla möjliga sätt. Åk skridskor eller längdskidor, promenera eller ta en sparktur.

Vinterparken

Birgers Lekland

Lek i massor

Birger det lilla Storsjöodjuret har blivit en välkänd maskot i Östersund.

I Vinterparken bjuds alla barn in till Birgers Lekland som består av en stor snöstaty formad som Birger. Här kan du också låna snowglides och glida nerför snowglidebacken.

Vinterparksmuseet

Miniformat på hjul

Nytt för årets säsong är Vinterparksmuseet – ett alldeles unikt litet parkmuseum på fyra hjul. Välkommen in på unika utställningar i miniformat!

Vilken som blir museets första utställning håller vi än så länge hemligt.
Mer information kommer lagom till säsongsöppningen 6 februari.

Trampbil Vinterparken

Äventyret

Trampbil, slackline och skridskobana

Här finns attraktioner som linbana, railbacke, trampbilbana, slackline och skridskobana.
Här tronar den fantasieggande Riddarborgen och nya grillplatser är på plats, därför är det klokt att ta med sig egen matsäck för att kunna grilla sin lunch.

 

Skridskolek i Vinterparken

Isleken

Lek & äventyr på isen

Isleken är en äventyrsbana på naturis med hinder och utmaningar för barn. Här finns även möjlighet att spela en ishockeymatch mot varandra.

Vinterbad i tunna

Vinterbadet

Vinterbad isvak & bastu

Vinterbadet är för tillfället stängt p.g.a Covid-19

Vinterbadet är en fantastisk upplevelse av vinterbad under öppen himmel. Värm upp i bastun innan du hoppar ner i den vedeldade badtunnan med utsikt över Frösön och Storsjön.

För den som törs finns en öppen isvak där man kan ta ett iskallt dopp. Vinterbadet går att boka från februari för grupper varje dag under vintern.

Boka hos Vinterparken.se

 

Aktuellt program

Kika in hos Vinterparken.se för aktuellt program och årets nya happenings