In English »

Vackra Vinterparken

Vinterparken är den naturliga mötesplatsen i Östersund under vintern. Här blandas barnfamiljer, soldyrkare, motionärer och de som bara vill njuta av utsikten över Storsjön och Frösön.

Vinterparken är en plats för avkoppling och urkoppling. Här möts man på lunchen eller tar en friskvårdspromenad över isen, familjer åker pulka tillsammans, grillar korv och umgås, mitt-i-veckan lediga sjunker ned i solstolarna eller tar en tur på de plogade skridskobanorna.

Vinterparken erbjuder något för alla. Varje år dyker det upp lite olika nyheter som vintergalleri eller miniantikvariat och på kvällarna lyser effektbelysning upp på isen. För aktuellt program och årets nya happenings, kolla in vinterparken.se

Vinterplayan

Den populära Vinterplayan är belägen på Storsjöns is alldeles intill stranden. Här ställs massor av solstolar med filtar ut dagligen som du som besökare kan utnyttja kostnadsfritt. Under fina dagar är playan full av gäster som njuter av utsikten och solen. Här finns också Miniantikvariatet Solsidan – en läsvagn där du kan låna böcker och serietidningar.

Birgers Lekland och äventyrsområde

Birger det lilla Storsjöodjuret har blivit en välkänd maskot i Östersund. I Vinterparken bjuds alla barn in till Birgers Lekland som består av en stor snöstaty formad som Birger. Här kan du också låna snowglides och glida nerför snowglidebacken.

Äventyret

Här finns attraktioner som linbana, railbacke, trampbilbana, slackline och skridskobana. Här tronar den fantasieggande Riddarborgen och nya grillplatser är på plats, därför är det klokt att ta med sig egen matsäck för att kunna grilla sin lunch.

Mat

I Vinterparken finns flera alternativ för dig som är sugen på något gott. Café Badhusparken serverar goda luncher, bakverk, sallader och smörgåsar. I Vinterparkens egen servering kan du köpa korv med bröd, kaffe och choklad. Ibland serveras även klassiska kolbullar med lingonsylt och värmande soppa.

Grilla korv

Under Vinterparkens öppettider brinner alltid eldar för den som vill kan grilla korv, hamburgare eller något annat gott.

Uthyrning

I Sjöbutiken kan du hyra både spark och all utrustning som behövs för en tur med långfärdsskridskor.

Medvinden

Medvinden består av preparerade långfärdsskridskobanor som sträcker sig i mil över Storsjöns is. Här kan du ta dig fram på alla möjliga sätt. Åk skridskor eller längdskidor, promenera eller ta en sparktur.

Isleken

Isleken är en äventyrsbana på naturis med hinder och utmaningar för barn. Här finns även möjlighet att spela en ishockeymatch mot varandra.

Vinterbadet

Vinterbadet är en fantastisk upplevelse av vinterbad under öppen himmel. Värm upp i bastun innan du hoppar ner i den vedeldade badtunnan med utsikt över Frösön och Storsjön. För den som törs finns en öppen isvak där man kan ta ett iskallt dopp. Vinterbadet går att boka för grupper varje dag under vintern. Allmänhetens Bad är öppet varje tisdag och söndag från och med 6 februari.

Fler aktiviteter

Vinterparken är full av aktiviteter. Förutom skridskoåkning, lek och bad kan du även uppleva hundspannsturer och åka över isen med häst och släde.

Evenemang i Vinterparken

I Vinterparken arrangeras under vintern flera roliga och spännande evenemang. Familjedagar, påskfirande, utställningar, sportlovsaktiviteter och mycket mer. Håll dig uppdaterad på vinterparken.se

 

 

 

 

Kalla nätter och värmande vintersol

I februari när isen ligger tjock är det dags för Vinterparken och Medvinden, långfärdsskridskorna, promenadvägar och skidspår som sträcker sig miltals över Storsjöns is. På vinterplayan ute på isen står solstolarna uppställda liksom eldstäder som tänds varje dag. Grilla din egna lunch eller köp något gott i någon av matbodarna där lokala matproducenter gästspelar och säljer smarriga ta-med-rätter. Badhusparkens café med sin uppvärmda glaspaviljong är ett bra alternativ, inte minst de dagar solen lyser med sin frånvaro och vinden yr.

Badhusparken Östersund