In English »

Alpin skidåkning

Slalom mitt i stan

När du är i Östersund behöver du inte åka till fjällen för att hitta en skidbacke. Bara några minuter från Östersunds centrum finns både Gustavsbergsbacken och Ladängen som passar såväl den drivne skidåkaren som nybörjaren. Om snömängden tillåter byggs det en funpark varje vinter i Ladängen, som är mycket uppskattad.
Litsbacken som ligger ca: 3 mil från Östersund erbjuder en bra barn- och familjebacke.

Gustavsbergsbacken

För stora och små

Gustavsbergsbacken lyser upp Frösöberget när du står i stan och blickar mot väster. Backen har fin fallhöjd och vacker utsikt över Östersund i vinterskrud. I nedre delen finns barnbacken Silverling med knapplift.
I anslutning till backen ligger en värmestuga där det finns fika och mat att köpa vintertid.

Ladängen

Andra sidan frösöberget

Ladängen är skidbacken på andra sidan Frösöberget. Samma liftkort gäller och bär du skidorna några meter så kan du gå emellan backarna.

Ladängen har två nedfarter och en funpark med stora och små hopp. Perfekt för barnfamiljen som både vill leka, trixa och öva på riktiga carvingsvängar. Här finns värmestuga och en grillplats.

Öppettider under vintern från december – april

Lagg & Hoj

Uthyrning av utrustning

På Lagg & Hoj kan du hyra din utrustning för en dag eller för en hel säsong. Det finns snabba pistskidor, fetare freerideskidor, moderna telemarkskidor och coola snowboards att hyra. Bokning sker antingen online, kontakt via epost, sociala medier eller på telefon 063-663 19 10.

Länk till Lagg och Hoj

Allmänt om skidbackar

Information

På Östersunds Kommuns hemsida kan du läsa mer om vilka skidbackar som finns i Östersunds Kommun. Öppettider, liftkortspriser och aktuell status för snötillverkning mm.

Länk till Östersunds Kommun