fbpx
In English »

Pulkabackar

Åk pulka i pulkabackarna. På med varma kläder, ta med ett åkfordon – kanske en pulka eller snowracer och siktet inställt på fika mellan åken.

Kärringbacken

På Frösön hittar du kärringbacken, en populär pulkabacke hos många barnfamiljer. Här kan ni susa ner för backen, promenera upp igen och om orken tryter,  fika antingen egengjord matsäck eller ta ett par steg över till Tages konditori & kök för en god smörgås & varm choklad eller en lunch.
Vid Kärringbacken ligger också Tegelvik skridskobana – så passa på att ta med både pulka och skridskor för en härlig utedag.

Vinterparken

Lite längre ner från Stortorget, precis i hamnen kommer Vinterparken att byggas upp när vädret tillåter!– här finns en Snowglidebacke, en lång backe med två nerfarter gjorda för Snowglide (uppblåsbara ringar) och tefat som lånas ut av Vinterparken. Här finns också Pulkabackar för traditionella pulkor, tefat och åkmadrasser.

Olssons Kulle
En annan populär pulkabacke är Olssons kulle som ligger strax utanför Östersunds centrum.

Remonthagen

Intill området Körfältet ligger Remonthagen, här reser sig en naturlig kulle som lämpar sig väldigt bra för pulkaåkning. Det finns även ett motionsspår en grillplats och ett utegym att nyttja i samma område.

Mer information om aktiviteter och vad som finns att göra i Östersund hittar du här.

  • Foto: Göran Strand

  • Barn i pulkabacke

  • Sportlov i Östersund