In English »

Pulkabackar

Åk pulka i pulkabackarna. På med varma kläder, ta med ett åkfordon – kanske en pulka eller snowracer och siktet inställt på fika mellan åken.

 

På Frösön hittar du Kärringbacken, en populär pulkabacke hos många barnfamiljer. Här kan ni susa ner för backen, promenera upp igen och efter att orken tryter lite, antingen fika egengjord matsäck eller ta ett par steg över till Tages för en god smörgås & varm choklad eller kanske passa på att smaka en Frösökyss.

Vid Kärringbacken ligger också Tegelvik skridskobana – så passa på att ta med både pulka och skridskor för en härlig utedag.

Lite längre ner från Stortorget, precis i hamnen kommer Vinterparken att byggas upp när vädret tillåter!– här finns en Snowglidebacke, en lång backe med två nerfarter gjorda för Snowglide (uppblåsbara ringar) och tefat som lånas ut av Vinterparken. Här finns också Pulkabackar för traditionella pulkor, tefat och åkmadrasser.

Mitt i centrum på Stortorget, finns en mindre pulkabacke på Reaxcer Snow Heart Arena och här finns även tillgång till ett hopp & rail för skidåkare. Mer info om skidbackar finns här.

I en stor låda mitt på torget finns det snowracers & pulkor att låna.

En annan populär pulkabacke är Olssons Kulle som ligger strax utanför Östersunds centrum.

Vid Remonthagen intill Körfältet reser sig en naturlig kulle som lämpar sig väldigt bra för pulkaåkning.

Mer information om aktiviteter och vad som finns att göra i Östersund hittar du här.

  • Pulka Östersund

  • Barn i pulkabacke

  • Sportlov i Östersund