fbpx
In English »

Småbutikerna i Östersund

Småbutikerna i Östersund – stadskärnans hjärta och själ. Följ med på en stadspromenad till några av Östersunds guldkorn.

Brukat

Vi börjar på Storgatan 42, i stans nyaste återbruksbutik och här visas secondhandkläder på ett sätt som aldrig förr. Vackert upphängda, i snygga kombinationer och med ett utbud anpassat efter säsong.

 

Fin InUnder

Vi svänger runt hörnet och upp på Hamngatan. Här hittar vi Fin InUnder, en skatt för dig som söker underkläder, badkläder eller nattplagg och som sitter precis där de ska.

 

Hamngatan 12

Några steg längre upp ligger Hamngatan 12, en inspirerande livsstilsbutik med inredning, mode, porslin, tyger och smycken. Längst in i butiken ligger dessutom ett charmigt café och bistro där du kan stanna till för något ätbart.

 

Jazzköket Saluhall

Vi fortsätter upp till Prästgatan, svänger höger och kliver in på Lilla Saluhallen. Här kan personalen allt om våra lokala råvaror och hur de tillagas på bästa sätt. Köp med kött, fisk, ost och skaldjur som du sen kan duka upp där du önskar.

 

Telogott

En bit norrut längs gågatan ligger stans mest väldoftande butik. På höga hyllor trängs smakrik choklad, handgjorda praliner, salt och söt lakrits och såklart deras egenrostade kaffe.

 

Te-Centralen

Vi fortsätter bort till Stjärntorget och svänger upp till Te-Centralen. Här finns téer från världens alla hörn, allt från Frösö Blomster till Oolong. Passa på att fråga personalen om allt du någonsin velat veta om té.

 

Frösö Handtryck General Store

Ta gränden ner och sväng höger mot Storgatan igen. Här ligger Frösö Handtryck General Store som jobbat med handtyckt och skapat mönster och textilier tillsammans med skandinaviska formgivare sedan 1946 i sin fabrik.

 

Big Lake Coffee

Vi går tillbaka en bit längs Prästgatan och viker ner till Biblioteksgatan 9 och avslutar turen hos Big Lake Coffee,  Östersunds special-kaffebar, hantverks kafferosteri och kaffebutik. Här bjuds på olika ursprungskaffe, unika bryggmetoder och lokala bakverk.

 

 

Det här är bara ett urval av Östersunds många småbutiker. Fler butiker och shoppingtips hittar du på vår shoppingsida. 

Ladda ner karta i pdf över småbutiker och Secondhand-butiker.