fbpx
In English »

Övriga evenemang

Filosofiklubb

Gillar du filosofi? Kom så diskuterar vi tillsammans!

Träffarna är för dig som gillar att bolla stora tankar och idéer. Alla är välkomna och tillsammans skapar vi träffarnas innehåll. Du kan vara med alla gånger eller bara några. Ingen föranmälan. Under våren träffas vi på onsdagar (förutom sista gången som är en tisdag) följande datum: 17 januari, 14 februari, 13 mars, 10 april, 7 maj.

Vårens teman:
Ideologi 17/1
Religion 14/2
Solidaritet 13/3
Integritet 10/4
Metafysik 7/5

Filosofiklubben leds av Stefan Lundstedt och så här beskriver han tanken med träffarna:

Hej!
Stefan heter jag och det är jag har som har tagit initiativ till Filosofiklubben på Östersunds Bibliotek. Hur kommer det sig att jag ville det? I grund och botten handlar det om längtan. För flera år sen pluggade jag idéhistoria på Stockholms universitet och fann då en stor glädje i seminariediskussionerna. Jag längtar tillbaks till den känslan jag fann där, att inte riktigt förstå men att diskutera och bolla tills en kollektiv glödlampa plötsligt tändes.

Jag tycker att det finns alldeles för lite tid och utrymme i det moderna vardagslivet för de stora frågorna. Jag hoppas få vara med och skapa ett utrymme för det! Ett utrymme där vi kan bolla, diskutera, känna oss förvirrade och kanske till och med nå någon klarhet tillsammans. Vi har valt att sätta några olika teman som utgångspunkt för träffarna, för att ha något att gå på. Träffarna får gärna bli bredare än så, jag hoppas vi kan skapa ett klimat där alla frågor är tillåtna och vi kan ta diskussionen i vilken riktning vi vill.

Hoppas vi ses!

Gå tillbaka

Fakta:

Östersunds bibliotek
17 januari - 07 maj 2024
Gratis
18:00
Telefon: Ring oss
Arrangör: Östersunds bibliotek, Stefan Lundstedt

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Visa alla evenemang »