fbpx
In English »

Konst & Utställning

SKÅPET – Zafira Vrba Woodski

Konstutställning - SKÅPET på Busstorget i Östersund. The Personal is Political Planetary - av Zafira Vrba Woodski.

Datum: 11 mars - 11 maj

OM UTSTÄLLNINGEN

Många generationers feminister har lyft blicken mot horisonten och den globala frigörelsen från allt förtryck. Kopplingen mellan kapitalism, rasism, sexism och miljöförstöring har varit given. Vi har lärt oss att det personliga blev politiskt (och det politiska blev till konst). Kanske är det den framtida generationen feminister som lyckas med det planetära perspektivet på frigörelse. 

Det planetära perspektivet har inte människans blick som utgångläge. Det planetära perspektivet är allt annat än människotillvänt. Den nya generationens miljöaktivism handlar inte om människans överlevnad utan om människans frigörelse från människan själv och vår egofixering. Världen och tiden kommer överleva oss. Frågan är hur mycket eller lite skada vi lämnat bakom oss när evolutionen gjort oss till historia. Verket är ett samarbete med konstnärens 11-åriga barn Rio Gäredal vars handstil utgör formuleringen av samtidens brådskande tillstånd.

OM KONSTNÄREN

Zafira Vrba Woodski, född 1980, är en svensk-tjeckisk konstnär, curator och författare baserad i Stockholm. Genom sin konst utforskar Zafira uppfattningar om tid och släktskap, queerhistoria, samtidsarkeologi och transperspektiv. Zafira har ställt ut på Världskulturmuseet, Historiska museet, Malmö konstmuseum, NotQuite, Konstepidemin, Jönköpings läns museum och på filmfestivaler världen över. Vid sidan av sitt konstnärskap är Zafira praktiserande dödsdoula och religiöst obunden pastor. 2023 öppnade hen High Heel Funerals & Ceremonies, en byrå som erbjuder andligt stöd och ceremonier till personer inom lgbtqia-spektret. 

Gå tillbaka

Fakta:

Östersund Bussstation
12 mars - 11 maj 2024
Gratis
06:00
Arrangör: IntraGalactic

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Visa alla evenemang »