fbpx
In English »

Teater & Show

Städarnas Hamlet

Städarnas Hamlet utmanar dina förväntningar om vad som är teater och tar dig med på en resa genom såväl Shakespeare's värld som din egen omgivning. Ett teatersällskap tvingas lägga ner sin produktion av den klassiska "Hamlet" mitt under repetitionerna. När tre städare kommer till teaterlokalen för att röja undan upptäcker de ett kvarglömt manus och börjar nyfiket bläddra i det. Deras läsning av manuset blir till en odyssé genom deras egna liv, sammanvävt med teman från Hamlet om kärlek, exil, svek, och förlåtelse.

I Städarnas Hamlet får du möta prins Hamlet och uppleva de stora dragen i Shakespeares ikoniska drama. För dig som tidigare inte haft mer koll på pjäsen än “to be or not to be” blir det en lärorik resa genom världshistoriens mest spelade pjäs. Men framförallt är Städarnas Hamlet en berättelse om oss och den allt kyligare värld vi lever i. Om ett samhälle där solidaritet och empati är egenskaper som inte längre är eftertraktade, där skärmar förhindrar möten mellan människor och där klyftor växer snabbare än någonsin. Bakom städvagnar och skurtrasor, bakom teatersmink och kostymer, finns människoöden som rymmer både djupt tragiska och oerhört vackra berättelser, om vi tar oss tid att lyssna. Det här är en teaterupplevelse som berör, på riktigt.

Städarnas Hamlet blir den sjätte tolkningen av klassiska verk som Undantaget sätter upp. Undantaget samarbetar i denna produktion med den ideella föreningen Hej Främling! som under 10 år tagit hand om och väglett nyanlända till Sverige och det svenska samhället. Undantaget beundrar deras verksamhet och deras sätt att gå från ord till handling för ett inkluderande samhälle. Liksom dem tror vi på solidaritet och medmänsklighet som betydelsefulla grundstenar i samhället. I Städarnas Hamlet består ensemblen av en professionell skådespelare samt tre amatörskådespelare med erfarenheter av att en gång ha kommit nyanlända till Sverige och Östersund. Skådespelarnas erfarenheter tillför ytterligare perspektiv till pjäsen, där verkliga upplevelser fördjupar tematiken i Shakespeares drama.

Städarnas Hamlet spelas i Svarta lådan på Estrad Norr med premiär den 2 juli 2024. Biljetter kan köpas på här eller på Turistcenter, Storgatan 27.

KONSTNÄRLIGT TEAM
Fritt efter William Shakespeare
Manus och bearbetning: Martin Johansson
Regi: Angelica Alkberg Amrén
Skådespelare: Elin Hallgren, Nader Deshli, Ismaeil Jafari och Omaema Suliman
Scenografi och illustration: Helene Gedda
Kostym, mask och rekvisita: Maria Nilsson Waller  
Ljusdesign: Roland Ivarsson
Producent: Jonna Hylén
Produktionsledare: Karin Riddar

ALLMÄN INFO
Föreställningslängd: 2 timmar 20 min, inklusive paus
Spelas: 2-13 juli 2024
Spelplats: Svarta lådan på Estrad Norr, Krondikesvägen 93, Östersund
Biljetter: nortic.se
Mer info: undantaget.org

TILLGÄNGLIGHET
Inga trappor eller trösklar
Tillgång till rullstolsplats
Möjlighet att ansluta till hörslinga
Handikapparkering i anslutning till spellokalen
RWC

För frågor rörande tillgänglighet: 
Kontakta producent Jonna Hylén, 070 3474938

Varmt välkomna!

Gå tillbaka

Fakta:

Estrad Norr
02 juli - 13 juli 2024
19:00
Telefon: Ring oss
Arrangör: Undantaget

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

27 september - 13 oktober 2024
29 juni - 07 juli 2024
14 juni - 16 juni 2024
Visa alla evenemang »