In English »

Aktiviteter för grupper

Aktiviteter för grupper passande för konferenser, kompisgäng och arbetskamrater. Östersund har flera alternativ att välja på när man vill hitta på något nytt, lärorikt eller roligt!

Från spännande utställningar i ett stort underjordiskt landskap som gör museibesöket till ett äventyr, till aktivitetcenters med traditionella äventyr och upplevelser till nytänkande och innovativa upplevelser och äventyr.

Nationalmuséet Jamtli erbjuder guidade visningar av årets utställningar, berättelser om nationalmuseets samlingar. Stadsvandring på Östersunds gator och torg med auktoriserade guider som berättar historien bakom de hus och byggnader ni möter, och om intressanta personligheter som levt och verkat i staden förr.

Mer fartfyllda aktiviteter som att lära sig skjuta skidskytte både sommar som vinter, en aktivitet som avslutas med en tävling mellan deltagarna i form av en stafett. Bumperball, femkamp, isskulptering, matlagningstävling eller tävling á la ”mästarens mästare”.

Hyr den anrika ånggbåten M/S Thomée för den perfekta kund- eller personalaktiviteten, födelsedagsfesten eller hyr in sommarbadet med relax, bastu, omklädningsrum och duschar. Utomhus finns soffgrupp med matbord, solstolar, parasoller och drickakyl. Trappa ner i härliga Storsjön samt badbrygga.

Stadsvandringar med guide i östersund

Stadsvandring med guide

En guide tar er med på en spännande promenad i centrala Östersund. Guiden berättar historien bakom hus och byggnader och om intressanta personer.

Stadsvandringar varje söndag 28 juni-2 augusti

På vandringen går ni med i en mindre grupp om max. 10 personer.
Vår auktoriserade guide tar er med på en spännande promenad i centrala Östersund och även in i Rådhuset.

Guiden berättar historien bakom de hus och byggnader ni möter, och om intressanta personligheter som levt och verkat i staden förr och i nutid.

Antal: max 10 personer (restriktioner sommar 2020)
Pris: 200 sek/vuxen och 100 sek/barn (upp till 18 år)
Boka vandring här: nortic.se
Swishbetalning till Destination Östersund: 123 505 26 83

 

Guide för stadsvandring och aktivitet i Östersund

Nationalmuseum Jamtli

Bokningsbara visningar av årets utställningar från Nationamuséets samlingar och verk. Visningen pågår i 1 timme och kostar 1500 kr/guide.

Kommande utställning 18 juni 2020–11 april 2021

1700-tal – Sverige och Europa

Den nya utställningen, som öppnar på Nationalmuseum Jamtli den 18 juni, handlar om relationerna mellan Sverige och Europa under 1700-talet inom bildkonst och konsthantverk. Den tar dig med genom ett århundrade präglat av krig och svåra umbäranden, men också av framtidsoptimism, nyttotänkande och tron på vetenskap där konsten hänger nära samman med politik och diplomati.

Bekanta er med nya idéer och konstnärer som kom från Frankrike till Sverige för att delta i bygget av det nya kungliga slottet i Stockholm i början av seklet. Titta närmare på den direkta påverkan som Gustav III hade på kulturen under senare delen av århundradet.

Samtidigt som fransmännen kom till Sverige reste svenskarna ut i Europa. Flera konstnärer gjorde karriärer som hovmålare. Utöver konstnärliga talanger bidrog social begåvning och sinne för affärer till positioner i samhällets toppskikt. Den klarast lysande stjärnan var Alexander Roslin, som efter bara drygt ett år i Paris (1753) valdes in som ledamot i den franska konstakademien. På hemmafronten skildrade konstnären Pehr Hilleström vardagliga scener från såväl bruksmiljöer som kök och salonger.

Utställningen tar upp teman som krig, diplomati, handel, vetenskap, rokokons födelse, Gustav III i Italien, nyklassicismen och engelska influenser. Vi möter konstnärer som Alexander Roslin, Johan Tobias Sergel, Carl Hårleman, Louis Jean Desprez, Angelika Kauffman, Carl August Ehrensvärd, Pehr Hilleström, Elias Martin och Carl Fredrik von Breda.

Ca 180 verk från Nationalmuseums samling av svensk och fransk 1700-talskonst visas: porträtt, landskaps- och stillebenmåleri, vardagliga interiörbilder, men även teckningar, unika skisser och ritningar, som aldrig tidigare ställts ut. Dessutom ingår porslin och fajans, guldsmide samt möbler och andra konsthantverksföremål.

Passa också på att kliva in i konstateljén och låt dig inspireras av utställningen du just sett, låt kreativiteten flöda och skapa nytt.

Bumperball i Östersund

Explore Östersund

Aktivitetcenter med allt från traditionella äventyr och upplevelser till innovativa upplevelser och äventyr. Boka in för konferens, grupp, kollegor.

Explore Östersund har flertalet aktiviteter för konferensen, kompisgänget eller arbetskamraterna.
Bumperball är en rolig och annorlunda “bollsport” som garanterat kommer locka fram skratt hos såväl utövare som publik.

Femkamp i Jämtlandskogen med valbara grenar såsom pilbåge, luftpistol, yxkastning, luftgevär, knivkastning, slangbella och blåsrör. Vi vandrar längs en mysig stig i skogen där vi passerar de olika stationerna och utmaningarna.

Fiske i tjärn.
Fiskemetoderna som nyttjas är spinnfiske och flugfiske, så efter genomgången sprider vi ut oss längs stränderna och eventuellt i båtar och förhoppningsvis lyckas vi fånga några matfiskar att lägga på elden.

Lagutmaningen
I lagutmaningen har vi samlat enkla, kluriga och roliga aktiviteter vilka kan köras separat eller i kombination med varandra. En perfekt bensträckare på kafferasten eller som en halvdagsaktivitet med en större tävling där man får ledtrådar eller koder varefter stationerna klaras av.

Matlagningstävlingen
Med några i förväg utvalda råvaror skall lagen med hjälp av naturens eget skafferi smaksätta och krydda sina egna maträtter som tillagas på Trangiakök eller Murrika.

Strategy Laser Tag
De allra flesta har i sin barndom förmodligen ”lekt krig” på det ena eller andra sättet och här ges nu möjlighet att i vuxen ålder testa på detta fast i en mer organiserad form.

Kontakta Explore Östersund för fler förslag och alternativa grupp aktiviteter.

Gruppaktivitet

Gruppaktivitet

M/S Thomée

Abonnera M/S Thomée för den perfekta kund- eller personalaktiviteten, födelsedagsfesten mm. Båten avgår på överenskommen dag och tid.

M/S Thomée planerar att kasta loss för sommarens sjökryssningar för bokade grupper i början av juni 2020. Från 1 juli räknar vi med att göra publika kryssningar ut till Verkö slott fem dagar i veckan tisdag-lördag.​

Sommarbuffé – Räkkryssning  – Företagsevent – Födelsedagsfirande – skolavslutningar – Möhippor – Svensexor mm.​

Välkomna ombord!

Information ang Covid-19
Vi har tillsammans med Miljö & Hälsa i Östersunds Kommun gjort en riskanalys och tagit del av myndigheternas krav, råd och rekommendationer ang Covid-19. För oss är det viktigt att passagerare och medarbetare känner sig trygga och får en fin och minnesvärd upplevelse ombord i sommar!

Gruppaktivitet

Skidskytte Tord Wiksten

Prova skidskytte

Prova på hur det är att utöva skidskytte på riktigt, elektroniskt skytte för mässor (inomhus och utomhus), konferenser, festivaler och övriga events.

Tord Wiksten Event & PR specialiserar sig på att skapa svårglömda aktiviteter för så väl små grupper som stora företag. Med en bas i Östersund, Sveriges skidskyttemecca, finns möjligheter att genomföra aktivitet nästan var som helst och när som helst.
Deras mest älskade aktivitet är Skidskytte Live de kan instruera grupper från 1-300 personer under en timme och där alla får pröva på hur det är att utöva skidskytte på riktigt!

De erbjuder även massor av aktiviteter med elektroniskt skytte. Med elektronisk utrusning kan de erbjuda roliga skytteaktiviteter var som helst så länge eluttag finns. Några exempel där elektroniskt skytte kan användas är mässor (både inomhus och utomhus), konferenser, festivaler och andra evenemang.

De erbjuder även aktiviteter för skolor och friluftsdagar.

Korv och dryck

Norra Station - Food & Culture

Ta med dina mötesgäster, kollegor eller vänner på en matvandring med middag på fem olika restauranger, en bryggerisafari, fikavandring och mycket mer!

Mat & Dryck
Vi erbjuder smakupplevelser som lämnar en god eftersmak i både mage, själ och hjärta. Norra Station har ett nära samarbete med ett tio-tal lokala leverantörer samt eget kafferosteri.
Aktiviteter
En stor pallet med aktiviteter erbjuder Norra Station. Du väljer!

Food Walk 0 – 120 personer

Quiz musik + film  med Radiofirman 0 – 120 personer

Årets Gastronaut smakprovningskunskap + tävlingsmoment 5 -stationer. 0 – 30 personer

70-tals Safari i 5 timmar. En helkväll med 3-rätter på 3 olika restauranger på tema 70-talet. 0 – 28 personer

Swedish Fika Runda. En guidad fikatur med historia om Östersunds cafékultur och fika på tre av stans bästa fik. 0 – 28 personer

Melodikrysset. Vi löser melodikrysset tillsammans på lördagar 09.00  – 11.00 med prisutdelning. 0 – 38 personer. Lag om 3 personer.  

Let´s Dance Clinique. Med två danslärare lär vi oss grunderna i de två vanligaste sociala danserna Bugg o Hej och Dirty Fox

 Middag
Vi levererar efter dina önskemål allt från 3-rätters till sharing till buffé eller mingel.

*Boka Norra Station för möten eller fest upp till 100 gäster

matvandring mat Östersund

Stadsvandringar med guide i östersund

Stadsvandring med guide

En guide tar er med på en spännande promenad i centrala Östersund. Guiden berättar historien bakom hus och byggnader och om intressanta personer.

Visa mer

Nationalmuseum Jamtli

Bokningsbara visningar av årets utställningar från Nationamuséets samlingar och verk. Visningen pågår i 1 timme och kostar 1500 kr/guide.

Visa mer

Bumperball i Östersund

Explore Östersund

Aktivitetcenter med allt från traditionella äventyr och upplevelser till innovativa upplevelser och äventyr. Boka in för konferens, grupp, kollegor.

Visa mer

Gruppaktivitet

M/S Thomée

Abonnera M/S Thomée för den perfekta kund- eller personalaktiviteten, födelsedagsfesten mm. Båten avgår på överenskommen dag och tid.

Visa mer

Skidskytte Tord Wiksten

Prova skidskytte

Prova på hur det är att utöva skidskytte på riktigt, elektroniskt skytte för mässor (inomhus och utomhus), konferenser, festivaler och övriga events.

Visa mer

Korv och dryck

Norra Station - Food & Culture

Ta med dina mötesgäster, kollegor eller vänner på en matvandring med middag på fem olika restauranger, en bryggerisafari, fikavandring och mycket mer!

Visa mer