In English »

Julen i Östersund

Juleljusen på Stortorget och runt gatorna i city är tända från mitten av november och det råder en härlig julstämning i Östersunds stadskärna med de tiotusentals lampor som lyser upp i träd och på julgranar utanför alla butiker.

Julmarknader

Känn julstämningen och handla hos utställarna som erbjuder hantverk & lokalproducerad mat. Ta en tur med häst & släde, njut av dofterna av sprakande eldar, glögg och varm choklad.

Julens smaker

Julens smaker bjuder på det klassiska svenska julbordet med jämtländska specialiteter eller en mysig julfrukost full av julstäming. Vill du handla med dig godsaker hem, kika in tipsen nedan.

Jul i City

Fredag den 26 november tänder vi tillsammans upp årets julgran på Stortorget, musik med Linnea Henriksson och sing a long för alla i publiken.

Jamtli i Jul

Decemberdagar på Jamtli är så där extra mysiga och med ett besök på Jamtli julmarknad & Jamtli Julmuseum är det lätt att börja känna in julstämningen.

Julkonserter

Inget skapar julstämning så som en julkonsert. I Juletid bjuder på musikalisk magi med Elisa Lindström, Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Körerna bjuder in till konsert i Kyrkan och Lasse Stefanz och Vikingarna bjuder till dans.

Julshopping i City

Är du på klappjakt ? Butikerna i city håller vanligtvis extraöppet söndagar under december och den 21 december under tomtenatta är det kvällsöppet fram till 20.00.

Julerbjudanden boende

Här finns gott om olika boendealternativ under juldagarna. Önskar du lite mindre av tomtar och julmat, passa på att boka in dig några dagar på Frösö Parks julfria jul.