In English »

Julen i Östersund

Juleljusen på Stortorget och runt gatorna i city är tända från mitten av november och det råder en härlig julstämning i Östersunds stadskärna med de tiotusentals lampor som lyser upp i träd och på julgranar utanför alla butiker.

Julmarknader

Känn julstämningen och handla hos utställarna som erbjuder hantverk & lokalproducerad mat. Ta en tur med häst & släde, njut av dofterna av sprakande eldar, glögg och varm choklad.

Julens smaker

Julens smaker bjuder på det klassiska svenska julbordet med jämtländska specialiteter eller en mysig julfrukost full av julstäming. Vill du handla med dig godsaker hem, kika in tipsen nedan.

 • Julbord - Tre små gummor

  Kom in i julstämningen med julbord & underhållning av Patriks Combo på Kom in i julstämningen med julbord & underhållning av Patriks Combo på Gamla Teatern.

  Visa mer

Jul i City

Lördag den 25 november tänder vi tillsammans upp årets julgran på Stortorget.

 • Julgran på stortorget

  Årets Julgran

  25 november invigs Sveriges Julgran- ta en vinterpromenad och ta in 25 november invigs Sveriges Julgran- ta en vinterpromenad och ta in stämningen på Stortorget med årets julgran och alla gnistrande lampor i träden.

  Visa mer

 • Träffa Tomten

  Träffa Tomten på Smithens gård. I december kan du kika in i tomtens stuga Träffa Tomten på Smithens gård. I december kan du kika in i tomtens stuga och lämna in din önskelista.

  Visa mer

 • Prästgatan

  Tomtenatta

  Torsdag 21 december under Tomtenatta är det kvällsöppet till kl 20.00 i Torsdag 21 december under Tomtenatta är det kvällsöppet till kl 20.00 i många butiker. Passa på att handla dina sista julklappar.

  Visa mer

 • Tomteparad 21 dec

  21 december - Välkommen att delta i årets juligaste och roligaste parad. 21 december - Välkommen att delta i årets juligaste och roligaste parad. Promenera genom stan till jullåtar och träffa tomten.

  Visa mer

Jamtli i Jul

Decemberdagar på Jamtli är så där extra mysiga och med ett besök på Jamtli julmarknad & Jamtli Julmuseum är det lätt att börja känna in julstämningen.

Julkonserter

Inget skapar julstämning så som en julkonsert. I väntan på Sjulsmäss med bl.a. Safoura Safavi och Ellen Sundberg, Christmas Gold med Bodil Johansson och Marit Eriksson och The Real Group är några av alla artister som står på våra scener innan jul. Körerna Octava och Decibel bjuder in till konsert i Kyrkan och Lasse Stefanz, Streplers och Jannez bjuder till dans.

Julshopping i City

Är du på klappjakt ? Butikerna i city håller vanligtvis extraöppet söndagar under december och den 21 december under tomtenatta är det kvällsöppet fram till 20.00.

Julerbjudanden boende

Här finns gott om olika boendealternativ under juldagarna. Önskar du lite mindre av tomtar och julmat, passa på att boka in dig några dagar på Frösö Parks julfria jul.

Nyårsfirande

Är du i Östersund under nyårshelgen ? Här hittar du några tips på hur du kan fira in 2024 i Östersund.