In English »

Julen i Östersund

Juleljusen på Stortorget och runt gatorna i city är tända från mitten av november och det råder en härlig julstämning i Östersunds stadskärna med de tiotusentals lampor som lyser upp i träd och på julgranar utanför alla butiker.

Nyårsfirande

Är du i Östersund under nyårshelgen ? Här hittar du några tips på hur du kan fira in 2023 i Östersund.

Julmarknader

Känn julstämningen och handla hos utställarna som erbjuder hantverk & lokalproducerad mat. Ta en tur med häst & släde, njut av dofterna av sprakande eldar, glögg och varm choklad.

Julens smaker

Julens smaker bjuder på det klassiska svenska julbordet med jämtländska specialiteter eller en mysig julfrukost full av julstäming. Vill du handla med dig godsaker hem, kika in tipsen nedan.

Jul i City

Torsdag den 24 november kl 18.00 tänder vi tillsammans upp årets julgran på Stortorget. I år har julgranen ett samiskt tema och under kvällen blir det tal, jojk och körsång.

Jamtli i Jul

Decemberdagar på Jamtli är så där extra mysiga och med ett besök på Jamtli julmarknad & Jamtli Julmuseum är det lätt att börja känna in julstämningen.

Julkonserter

Inget skapar julstämning så som en julkonsert. I väntan på Sjulsmäss med bl.a. Safoura Safavi och Ellen Sundberg, Christmas Gold med Bodil Johansson och Marit Eriksson och The Real Group är några av alla artister som står på våra scener innan jul. Körerna Octava och Decibel bjuder in till konsert i Kyrkan och Lasse Stefanz, Streplers och Jannez bjuder till dans.

Julshopping i City

Är du på klappjakt ? Butikerna i city håller vanligtvis extraöppet söndagar under december och den 21 december under tomtenatta är det kvällsöppet fram till 20.00.

Julerbjudanden boende

Här finns gott om olika boendealternativ under juldagarna. Önskar du lite mindre av tomtar och julmat, passa på att boka in dig några dagar på Frösö Parks julfria jul.