Meny

Jul i Östersund

Östersund bjuder på massor av julstämning med traditionella julmarknader, julkonserter & julshower. Doften av glögg, värme från brinnande eldkorgar och julbord, julshopping & utställningar från början av december ända in i januari.

Julens konserter

När snöflingorna börjar falla och det blir härligt vintervitt finns möjligheten att njuta av en hel del julkonserter fyllda med julstämning. Niklas Strömstedt, Lotta Engberg, Lars Vegas Trio, I Juletid, Christmas Night, Roger Pontare och CajsaStina Åkerström är några som står på scenen i jul. Körerna Cantilena, Sångarbröderna och Decibel  uppträder i några av stadens vackra kyrkor.

Jul på Jamtli

På Jamtli Sveriges Julmuseum börjar julen 1 december med Julmuseum som bjuder på fullt med julaktiviteter så som julkortsutställning, julbord, adventskalender, levande julkrubba, gammeldags pepparkaksbak, föreläsning om jultraditioner, julmarknad, julpyssel, luciafirande, besök hos Tomten i Lillhärdalsgården och mycket mer.

Julmarknader

Julmarknad på Jamtli är något alldeles speciellt – tillåt dig strosa runt i timtal och njut av julstämningen bland 100-tals hantverkare i en miljö från förr. Här kan du passa på att köpa julklappar och goda delikatesser till julbordet. Ta en tur med häst & släde,  njut av dofterna av glögg & pepparkakor och kanske skapa dina egna julklappar tillsammans med Spilloteket. Ett besök hos Jamtli-Tomten som bor i Lillhärdalsgården är förstås ett måste, här kan barnen lämna in sin önskelista till Tomten och Tomtemor bjuder barnen på varm saft.

Foto: Jamtli Erik Westberg

Här hittar du fler julmarknader i Östersund.

Njut av julens smaker

Restaurang Hov dukar upp traditionell julmat med hemlagade svenska klassiker och jämtländska specialiteter, delikata sillinläggningar och spännande gröna tillbehör. Stora julbordet har ett större utbud och avslutas i ett rum fyllt med kakor, efterrätter och julgodis!

Restaurang Kitchen & Table, Best Western Gamla Teatern, Arctura & OSD dukar upp med julbord och show med bland annat Jul med Lotta och The Refreshments och Nisse Hellberg – mer info hittar du här.

Vill du börja morgonen med en god Julfrukost – kan du boka plats på Jazzköket, Jaktstugan eller Kitchen & Table

Julshopping

Gör din julshopping i stadskärnan – här kantas gränderna i city av små mysiga butiker och längs gågatan hittar du butikskedjorna och galleriorna. När du behöver pausa i shoppingen är det nära till en god fika på något av caféerna eller varför inte  slå dig ner på en av stans pubar och restauranger.