In English »

Jullov i Östersund

När vintern och jullovet börjar närma sig, är det dags att ta fram vinterutrustningarna, klä sig varmt och bege sig ut i snölandskapet! Vill man istället hitta på aktiviteter inomhus en dag, finns en hel del förslag på skojiga utmaningar för alla smaker.
Här får du några tips på vad du kan hitta på med vänner & familj under ledigheterna.

Gustavsbergsbacken/Silverling

Gustavsbergsbacken och Silverling öppnar på juldagen den 25 december med öppettider 10-16 under hela jullovet. Läs mer här! 

Multichallenge

På multichallenge går det ringa in och förboka alla deras aktiviteter för små och mindre grupper. Man kan till exempel utmana familjen på Gokartbanan, kompisarna i Laserhallen eller överraska familjens minstingar till en dag i Lekland Mini Multi! Läs mer på Multichallenge!

Jamtli

På Jamtli finns alltid något att se och göra! Här finns spännande tillfälliga utställningar, de vikingatida och unika Överhogdalsbonaderna, roliga familjeaktiviteter, trettondagsupptåg, prisutdelning av pepparkakhustävlingen, levande rollspel, föredrag, kafé och butik. Gå in och kika vad som finns att göra under jullovet här!

Pulka, snowracer eller madrass

Ta med en pulka, snowracer eller madrass och prova någon av de pulkabackar som finns i närheten. Köp med fika från något av stadens caféer.
Pulkabackar i närheten kan vara Kärringbacken på Frösön, där det även finns en skridskobana bredvid, eller Olssons kulle som ligger i Karlslundsområdet.

Fritidsgårdar

Många av fritidsgårdarna är öppna under lovet, Några har till och med öppet på julafton! Mer info!

Skridskor eller spark

Att ta sig en tur till Ovalen skridskobana vid Campusområdet och åka skridskor är också en höjdare, speciellt om man har med sig varm choklad med något gott till.

Bowling med familjen

Utmana familjen på bowling, vem är först att få till en strike? Läs mer på Bowlinghallen Kök och Bar.

Längdskidåkning

Att ta sig till de olika längdspår i vår närhet är ett tips! Om ni inte har egen utrustning går det att hyra det vid skidstadion i stadionbutiken kanske även ta en skidlektion. Läs mer om längdskidåkningsmöjligheter här!
Finns det natursnö är Frösö skidlek på Frösön intill Lövstas skidspår öppet för utmaningar anpassade för alla färdighetsnivåer och åldrar. Läs mer om det aktuella läget för Frösö skidlek här!

Vindskydd och eldstäder att laga mat ute!

Att hjälpas åt att planera vad man kan och vill grilla vid öppen eld eller medhavd stormkök, är något alla kan vara med att planera och det kan bli ett riktigt äventyr! Var och en kan ta med sig sin egna favoritmat. Förslag på utflykter och platser med eldstäder, titta in på naturkartan.se och sök på vindskydd.

Fler tips

För fler tips på aktiviteter gå in på sidan Aktiviteter i Östersund!
  • Barn i pulkabacke

  • Skridskor

    Foto: Håkan Wike