fbpx
In English »

Jullov i Östersund

När vintern och jullovet börjar närma sig, är det dags att ta fram vinterutrustningarna, klä sig varmt och bege sig ut i snölandskapet! Vill man istället hitta på aktiviteter inomhus en dag finns en hel del förslag på skojiga utmaningar.
Här får du några tips på vad du kan hitta på med vänner & familj under ledigheterna.

Gustavsbergsbacken/Silverling

Gustavsbergsbacken och Silverling är öppna för skidåkning. Läs mer om öppettiderna här! 

Multichallenge

På multichallenge går det att ringa in och förboka alla deras aktiviteter för små och mindre grupper. Man kan till exempel utmana familjen på Gokartbanan, kompisarna i Laserhallen eller överraska familjens minstingar för en dag i Lekland Mini Multi! Läs mer på Multichallenge!

Jamtli

På Jamtli finns alltid något att se och göra! Här finns spännande tillfälliga utställningar, de vikingatida och unika Överhogdalsbonaderna, roliga familjeaktiviteter, trettondagsupptåg, prisutdelning av pepparkakhustävlingen, levande rollspel, föredrag, kafé och butik. Gå in och kika vad som finns att göra under jullovet här!

Pulka, snowracer eller madrass

Ta med en pulka, snowracer eller madrass och prova någon av de pulkabackar som finns i närheten. Köp med fika från något av stadens caféer.
Pulkabackar i närheten kan vara Kärringbacken på Frösön, där det även finns en skridskobana bredvid, eller Olssons kulle som ligger i Karlslundsområdet.

Fritidsgårdar

Många av fritidsgårdarna är öppna under lovet Mer info!

Skridskor eller spark

Att ta sig en tur till Ovalen skridskobana vid Campusområdet och åka skridskor är också en höjdare, speciellt om man har med sig varm choklad med något gott till. Östersund arena erbjuder skridskoåkning för allmänheten vissa dagar och tider, kolla in tider här!

Bowling med familjen

Utmana familjen på bowling, vem är först att få till en strike? Läs mer på Bowlinghallen Kök och Bar.

Bad på badhus eller spa

Tillbringa en dag på ett av alla badhus, se öppettider här!
Frösö Park Spa kan ni njuta av både varma och kalla källor, 4 bastutyper, en stor yta för avkoppling och avslappnande måltider. För fler ställen att njuta av spa, läs mer här.

Längdskidåkning

Att ta sig till de olika längdspår i vår närhet är ett tips! Om ni inte har egen utrustning går det att hyra det vid skidstadion i stadionbutiken kanske även ta en skidlektion. Läs mer om längdskidåkningsmöjligheter här!
Finns det natursnö är Frösö skidlek på Frösön intill Lövstas skidspår öppet för utmaningar anpassade för alla färdighetsnivåer och åldrar. Läs mer om det aktuella läget för Frösö skidlek här!

Fritidsbanken

För att låna utrustning till alla aktiviteter kan ni besöka Fritidsbanken
Zätagränd 5, Östersund. Här kan man låna sport- och friluftsutrustning i 14 dagar gratis.

Vindskydd & eldstäder att laga mat ute!

Att hjälpas åt att planera vad man kan och vill grilla vid öppen eld eller medhavd stormkök, är något alla kan vara med att planera och det kan bli ett riktigt äventyr! Var och en kan ta med sig sin egna favoritmat. Förslag på utflykter och platser med eldstäder, titta in på naturkartan.se och sök på vindskydd.

Jullovshäng på Biblioteket

Östersunds bibliotek har flera roliga aktiviteter under lovet. Bland annat har de bildat en ny biblioteksklubb, du kan spela brädspel, delta i jullovsutmaningen och quizza med familjen i ett klurigt bokquiz. Läs mer här om de olika aktiviteterna på Biblioteket under lovet.

Lovfiske med sportfiskarna

Sportfiskarna och Studiefrämjandet bjuder in till två dagars gratis stadsnära lovfiske. 3/1 och 4/1 mellan kl. 10-14 vid Lillsjön (bryggan).
Det kommer att fiskas efter Abborre, Mört och Gädda med skonsam modern sportfiskeutrustning. Det bjuds på korv med bröd, tips och trix.

Fler tips

För fler tips på aktiviteter hittar du på sidan Aktiviteter i Östersund och i vår evenemangskalender.
  • Barn i pulkabacke

  • Skridskor

    Foto: Håkan Wike