In English »

Jullov i Östersund

När vintern kommit och Östersunds centrum är vackert julpyntad, är det perfekt att det även är jullov!
Här får ni några tips på vad ni kan hitta på under ledigheterna.

Pulka, snowracer eller madrass

Ta med en pulka, snowracer eller madrass och prova någon av de pulkabackar som finns i närheten. Köp med fika från något av stadens caféer.
Pulkabackar i närheten kan vara Kärringbacken på Frösön, där det även finns en skridskobana bredvid, eller Olssons kulle som ligger i Karlslundsområdet.

Skridskor eller spark

Att ta sig en tur till Ovalen skridskobana vid Campusområdet och åka skridskor är också en höjdare, speciellt om man har med sig varm choklad med något gott till.

Var med på Birgerjakten och vinn en gåva!

Den 17 december startar den populära aktiviteten Birgerjakten, där de första 100 som klarar utmaningen får en gåva. Se mer information under sidan Barnens Östersund!

Bowling med familjen

Utmana familjen på bowling, vem är först att få till en strike? Läs mer på Bowlinghallen Kök och Bar.

Längdskidåkning eller Frösö skidlek

Att ta sig till de olika längdspår i vår närhet är ett tips! Om ni inte har egen utrustning går det att hyra det vid skidstadion i stadionbutiken kanske även ta en skidlektion. Läs mer om längdskidåkningsmöjligheter här!
Finns det natursnö är Frösö skidlek på Frösön intill Lövstas skidspår öppet för utmaningar anpassade för alla färdighetsnivåer och åldrar.

Förslag på vindskydd och eldstäder att laga mat ute!

Att hjälpas åt att planera vad man kan och vill grilla vid öppen eld eller medhavd stormkök, är något alla kan vara med att planera och det kan bli ett riktigt äventyr! Var och en kan ta med sig sin egna favoritmat. Förslag på utflykter och platser med eldstäder, titta in på naturkartan.se

Multichallenge

På multichallenge går det ringa in och förboka alla deras aktiviteter för små och mindre grupper. Man kan till exempel utmana familjen på Gokartbanan, kompisarna i Laserhallen eller överraska familjens minstingar till en dag i Lekland Mini Multi! Läs mer på Multichallenge!

Fler tips

För fler tips på aktiviteter gå in på sidan Barnens Östersund!
  • Birgerjakten i östersund

  • Barn i pulkabacke