In English »

10 januaritips i Östersund

2023 är här, dagarna blir längre och i Östersund kan du fylla årets första månad med allt från sport till kultur, och så klart värmande mat och dryck.

Här är våra 10 bästa tips för en bra start på året. Fler fina tips hittar du i vår evenemangskalender. 

U18 damer hockey-vm

Hockey-VM i Östersund

8-15 januari, Östersund Arena

Det nya året börjar med VM-feber och först ut är U18 Hockey VM. Var på plats och heja fram våra svenska damjuniorer när morgondagens stjärnor samlas för att göra upp om guldet. En hockeyfest du inte vill missa!
Till biljetter och mer information.

Världseliten samlas för dubbla VM

20-29 januari, Östersund Skidstadion

Var på plats när hemmahoppet Zebastian Modin, Sveriges bästa vinterparalympier genom tiderna, gör upp om VM-medaljerna i Para Nordic Skiing World Championships 2023. Mästerskapet invigs med bland annat framträdande av idolvinnaren Chris Kläfford, eldshow och nationsparad och i Ski Festival-området hittar du aktiviteter för hela familjen under samtliga tävlingsdagar.

Mer information på winterparasport.com

Fem skådespelare under ett paraply

Få solsken i teatersalongen med Östersundsrevyn

Premiär 5 januari, Storsjöteatern

Prisbelönta Östersundsrevyn är tillbaka, redo att underhålla fullsatta salonger igen. Med rubriken ”Efter regn kommer solsken” sammanfattar de det gångna året med en blandning av sång, dans, buskis och sitcom. Nationella och globala ämnen och karaktärer kryddas med lokala inslag och skapar en show som passar både dig som inbiten jämte och dig som är nyfiken besökare.

Skoterkrossåkare under arctic cat cup

50-års fest för Europas största skotercrosstävling

21-22 januari, Östersunds motorstadion

Anrika Arctic Cat Cup firar 50 år och bjuder in till en fartfylld tävlingshelg på Östersunds motorstadion. Var på plats och ta del av spänningen, farten och festen när europeiska säsongen för skotercross drar igång här i Östersund.
Till biljetter och mer information.

Logga Eco Rally

Fartfull kyla på Nordens första elbilsrally

26-28 januari, start på Stortorgets nedre del

Sista helgen i januari rivstartar på Stortorget när ett 50-tal deltagare tävlar i Östersund Winter Eco Rally. Tävlingen ingår i Europacupen i Eco Rally och blir den första deletappen som körs på vinter- och isväglag. Det blir även cupens första tävling som körs med 100 procent förnybar energi från vind- och vattenkraft.

Längskidåkare i skidspåret bland snötyngda träd

Glid fram mil efter mil

Ett stenkast från centrum väntar närmare 90 kilometer preparade spår för längdåkning. Välj mellan klassiskt eller skate, dagsljus eller elljus och avsluta turen med bastu på Östersund Skidstadion. Letar du efter mer naturnära åkning, med fjällkänsla, hittar du Svartsjöarna, Löfsåsen och Fursteli skidspår strax utanför Östersunds centrum. Addera en pannlampa och vänta in kvällen för en extra stämningsfull tur.

Mer om Längdskidåkning på visitostersund.se/langdskidakning

Konstupplevelser och lekfull historia

Ideal & verklighet - Nordisk natur

Förundras över nordisk natur och hur den har skildrats i konst sedan 1600-talet, med verk från bland andra Bruno Liljefors och Frida Fjellman, på Nationalmuseum Jamtli. Ta även del av Jamtlis tillfälliga utställning med Östersundsbördige Kåre Henrikssons konstnärsskatt eller besök de fasta utställningarna där varje vrå bjuder in till något oväntat och du på ett lekfullt sätt får ta del av Jämtlands historia.
jamtli.com

Med nya smaker av Tjeckien, Italien, Mexiko och Jämtland

Fly januarimörkret och besök några av stans alla nyöppnade restauranger. Soliga italienska smaker hittar du på Basta, unna dig smaksensationer på lokala råvaror hos Bua eller samlas för fredagsklassikern i ny tappning på TacoBar. Längtar du snarare efter storstadspuls kan du bege dig till Törnstensgränd där en bit av Prags myllrande krogliv återfinns på nya Bistro Žižkovs.

Gokart Multi

7000 m2 av kluriga, spännande och roliga aktiviteter

Samla kompisgänget eller kollegorna och starta det nya året med ett fartfyllt race på gokartbanan eller med att utmana varandra i vem som kan lösa flest av Boda Borgs kluriga gåtor. På Multichallenge hittar du spännande, fartfyllda och roliga aktiviteter oavsett ålder. När hungern smyger på kan ni pusta ut kring en het täljsten på Tiki Grill och Drinks vägg i vägg. Där går det sedan att fortsätta utmaningarna med en match i bowling, shuffleboard, biljard eller UV-golf.

Tina upp med värmande dryck

I några av Östersunds mest väldoftande butiker hittar du allt du behöver för att ta dig igenom de kyligaste januaridagarna. Lukta dig fram till nya favoriter bland Te-Centralens utbud av både smaksatta och rena teer från världens alla hörn. Unna dig en paus med nymalt finkaffe på Big Lake Coffee eller köp med dig favoritsorten hem för fler goda kaffestunder. Och är du och ditt sällskap oense om vinterns bästa dryck kan ni hos Telogott hitta alternativ både för te-, kaffe- och chokladälskare.

För fler tips och evenemangskalender – visitostersund.se