In English »

10 februaritips i Östersund

Årets kortaste månad är fylld med aktiviteter i Östersund – oavsett om du vill ut i det härliga vinterlandskapet, njuta av ljuva toner i teatersalongen eller nervöst följa spänningen på isen eller basketplanen från läktaren.

Här är våra 10 bästa tips för en bra start på året. Fler fina tips hittar du i vår evenemangskalender

Ikoner på Mårtens torg

12 januari – 12 mars

Från Berlin, Almedalen och Fotografiska i Stockholm till Mårtens Torg i centrala Östersund. ”Ikoner – en utställning om att få finnas” är en fotoutställning som du inte vill missa! Möt superhjälten, kärleksparet på Titanic eller drottningen med stort D, som här porträtteras av modeller med drömmar, känslor och Downs syndrom gemensamt.

Mer info i evenemangskalender

Vinterparken

Vinterns lekfulla vardagsrum

Invigning 4 februari

Februari innebär att det äntligen är dags att öppna Vinterparken. Med aktiviteter för både stora och små, både på land och på isen, är det den givna mötesplatsen under soliga vinterdagar. Busa i Birgers lekland, ta del av historiska Badhusparken i Vinterparksmuseet och njut av en skön stund i någon av solstolarna. När sedan hungern smyger på finns Café Badhusparken, Vinterparkens egna Kiosk’n eller möjlighet att grilla sin egen mat vid någon av de tända eldarna.

Aktuellt program på vinterparken.se

Från jazz till amerikansk rock, Petter och Hooja

Östersunds scener bjuder under februari på det perfekta mixbandet, med musik för alla smaker. Eller vad sägs artistnamn som Petter, Hooja och Solala blandat med jazz och amerikansk rock? Musikupplevelsen är bäst live!

Hela musikvåren hittar du här i evenemangskalendern.

Matupplevelser med variation på Norra Station

Provsmaka dig igenom 70-talets mattrender, under en helkväll med mingel, mat och tillbakablickar på svenskt fest- och nöjesliv genom tiderna, på Norra Stations Food Walk. Få en inblick i chokladens värld av mystik och aromer, besök SAV-fabriken eller följ med på stadsvandring längs Östersunds gator, gränder och torg. Hos Norra Station hittar du variation till det klassiska restaurangbesöket och kan kombinera god mat med förstklassiska upplevelser på en rad olika sätt under hela februari.
Mer info & bokning 

Spel, svett och spänning på högsta nivå

Fyll kalendern med hemmamatcher och var på plats när Östersund basket och Jämtland basket slåss om topplaceringarna i svensk baskets högsta liga. Variera basketdunket med ljudet av skridskor och puck i Östersunds Arena där Östersunds IK gör upp om poängen i Hockeyallsvenskan mot bland annat AIK och Mora under februari.

Skåla i nya smaker på Maltfestivalen

18 februari, 12:00-18:00

Ta med kompisarna på en klassisk brittisk pubrunda, med fokus på nya smaker av både öl och whiskey. Under eftermiddagen finns flertalet bryggerier och producenter samlade för att visa upp sina produkter på sex av Östersunds krogar.

Mer info på maltfestivalen.com

Swedish Semla

En semla till kaffet, tack!

Fettisdagen 21 februari

Kanelbulle-, pistache-, vanilj- eller chokladsemla. Ja, numer finns det fler varianter av semlor än dagar i februari. Men om du helst väljer den traditionella varianten så kan du känna dig trygg med att så väl Wedemarks, Hamngatan 12 Café och Bistro, Elvebäcks, Edenbos och Tages, för att bara nämna några, kommer att bulla upp ordentligt inför fettisdagen.

Fler Caféer på visitostersund.se/cafeer

Skidåkande ungdomar

Röresleglädje och gemenskap på Nordiska Ungdomsspelen

24-26 februari

Tretton olika idrotter samlar unga idrottare från hela Norden när Nordiska Ungdomsspelen bjuder in till en helg fylld med rörelseglädje i Östersund. Tävlingarna invigs med en stadssprint i längdskidor på Reaxcer Snow Heart Arena, Stortorget i Östersund, och för den som vill smygstarta Nordiska Ungdomsspelen finns Winter Sports Camp. Ett vinterläger mellan 19-23 februari med möjlighet för dig som ung idrottare att utvecklas inom din idrott.

Förälder och barn går upp i pulkabacken

Full fart i (pulka)backen

Mer stadsnära pulkaåkning än Reaxcer Snow Heart Arena på Stortorget i Östersund är svår att hitta. Låna kälke gratis och susa nerför backen eller ta med skidor eller snowboard och öva in nya trick i hoppen. Allt bara ett stenkast från en värmande matbit och kopp varm choklad. Variera sedan åkningen och besök Kärringbacken på Frösön eller Brunflo Bike Park i Brunflo, där du förutom snabba backar hittar fina grillplatser.

Mer om pulkabackar 

Utförsåkning mitt i stan

Åk utför med utsikt över centrum i Gustavsbergsbacken eller njut av fjällutsikt från backarna i Ladängen på Frösöbergets södra sida. Där byggs, om snömängden tillåter, även en funpark för den som vill variera svängarna i pisten med lek och trix. Bara tre mil utanför Östersund hittar du Litsbacken – en annan populär barn- och familjebacke.

Mer om skidbackar 

Fler tips och evenemangskalender på visitostersund.se