fbpx
In English »

Festival & Mässa / Föreläsning / Hälsa & Välmående / Konst & Utställning / Workshop & Prova på

Östersund Staaren Pride 2024

Östersund Staaren Pride är ett återkommande evenemang som har till syfte att göra Östersund och Jämtland Härjedalen till en bättre plats för alla att leva på. Varje år samlar vår Pride mellan tre till fem tusen personer som firar kärleken.

Festivalen är en glädjefylld frizon för hbtqi-personer i länet och arbetar för att hbtqi-personer ska kunna få ta plats i det offentliga rummet. Östersund Staaren Pride blandar fest, politik och kultur som en viktig utgångspunkt i all verksamhet. Årets Pride kommer att arrangeras vecka 35 i Östersund med en rad olika arrangemang.

Parad
Vår parad som genomförs på lördagen 31/8 är ett av våra mest uppskattade inslag under Prideveckan. Under ett par timmar fylls stadens gator med regnbågens färger, musik, dans och slagord.

Aatjan Goengkeren Paarke/Pride park
I Pride Park blandas viktiga samtal för att stärka hbtqi-rättigheter med artistframträdanden och trevliga möten. Här bjuder vi in företrädare från olika organisationer, föreningar och politiska partier med flera för att ta del av gemenskap och visa sitt stöd i kampen för ett öppet samhälle för alla - en perfekt plats att träffa både nya och gamla vänner.

Pridefest
Vår pridefest är arrangerad för personer över 18 år och är en trygg plats dit alla får komma som dom är. På pridefesten kommer det finnas möjlighet till gemenskap, dans och god dryck till feta artister.

Downtown
Vår ungdomsfest som vi kallar Downtown är en trygg plats dit alla mellan 14-17 år får komma gratis som de är. På Downtown kommer det finnas möjlighet till skönt häng, dans och god dryck - allt det till skön musik.

Föreläsningar och workshops
För att lyfta hbtqi-frågor till agendan och utöka kunskapen kommer vi att bjuda in olika föreläsare. Vi vill skapa en plattform där organisationer, föreningar, företag, politiska partier och individer kan mötas och utbyta erfarenheter samt prata om frågor och utmaningar för hbtqi-communityt just nu.

Läs mer och se programmet här

Gå tillbaka

Fakta:

Badhusparken
26 augusti - 01 september 2024
11:00
Telefon: Ring oss
Arrangör: Östersund Staaren Pride