fbpx
In English »

Höst i Östersund

Hösten är på intåg med frisk klar luft och vackra färger i naturen. I Östersund finns mycket att uppleva och göra och här har vi samlat några tips för din vistelse hos oss. Ta en dag i staden bland småbutiker och restauranger, eller en dagsutflykt för att utforska de äventyr som finns i vårt närområde.

Senast uppdaterad 2023

 

Evenemang i höst

Hösten i Östersund bjuder på flera evenemang med bland annat Sustainable Outdoor Östersund, Skidtestarhelg, Bluesfestival och längd & skidskytte världscup. Fler evenemang hittar du i vår evenemangskalender.

Höstshopping i city

Här finns små unika butiker och välkända kedjor, i staden som alltid varit en handelsstad. Butikerna ligger tätt och lättillgängliga i den relativt lilla stadskärnan.

Höstens smaker

Östersund är ett mecka för småskaligt mathantverk och kreativ kokkonst! Runt om i stan är det enkelt att njuta av den lokala gastronomin och de fantastiska råvaror som Jämtland erbjuder.

Möt hösten utomhus

Det finns gott om aktiviteter utomhus för händelserika och roliga dagar. Prova någon cykelled, hyr en kanot eller packa ryggsäcken med gott fika och vandra på någon av alla vandringsleder.

Höstmys på Spa

Här i Östersund finns flera mysiga spaanläggningar. Passa på att unna dig en spastund, kanske med tillhörande spa-behandling.

Höst inomhus

För dagar då vädret är mindre inbjudande för att vistas utomhus finns det många inomhusaktiviteter att uppleva. Det finns gott om konstutställningar att besöka med olika teman. Aktivera familjen med bowling eller äventyrliga utmaningar på Multichallenge äventyrshus.

Hösterbjudanden boende

Det finns gott om mysiga boendealternativ i Östersund. Här hittar du bland annat några fina erbjudanden hos hotellen. Fler alternativ på boende hittar du på boendesidan.