In English »

Höstaktiviteter

Tips på höstaktiviteter i Östersund!

Här har vi samlat olika tips på höstaktiviteter för alla. Lär dig klättra, bowla, besök Jamtli och nationalmuseum, se en bra film på bio, gå på teater, lek på Djungelhuset, bada på Storsjöbadet, njut av en fika på en av stadens alla cafeér, gör ett läskigt besök på Multichallenge och Boda Bo och mycket mera.

Här hittar du höstens boendepaket och erbjudanden.

Spela bowling och ät god mat!

Bowlinghallen Kök & Bar

På Bowlinghallen erbjuds kompletta paket för alla dina firanden (även företag) med mat och nöje för stora som små. Upptäck våra simulatorspel eller varför inte utmana varandra i Nattduellen á la Mästarens Mästare?

I serveringen kan du njuta av dagens lunch, à la carte, buffé eller gofika i caféet som lätt kan kombineras med ett seriespel. På ovanvåningen har vi våra simulatorer där du kan spela golf, jakt & skytte, fotboll, ishockey och baseball.

Visa mer!

Klättercenter östersund

Klättring för alla!

Östersund Klättercenter

Erbjuder klättring för alla oavsett erfarenhet eller tidigare nivå. Finns klättring som passar såväl nybörjare som elit, repklättring och bouldering (klättring på lägre väggar med tjocka madrasser under).

Den minsta klätterväggen passar för de allra minsta barnen. Tillsammans med övriga väggar gör det att alla i familjen kan hitta något som passar dem. Om man behöver en paus eller lite extra energi finns ett trevligt fik. För de som inte har egen utrustning men vill prova att kättra finns både uthyrning och butik.

Finns även barn och ungdomsgrupper i flera olika nivåer dit man kan anmäla sina barn.

Visa mer!

Upplev närheten till naturen!

Utflykter i naturen

Utflykter i naturen är ett härligt sätt att koppla av på. Att ha naturen nära och kunna uppleva den fullt ut, utan vardagens krav och stress är Östersundarnas vardag. Här är Storsjön och fjällen alltid närvarande och skänker vackra vyer och lugn.

Runt om Östersund och Frösön finns många fina naturområden där du har både vatten och skog nära. Fyll väskan med picknickmat och något som släcker törsten, så kan du vara ute och njuta en hel dag!

Storsjöbadet Östersund

Bada inom- och utomhus!

Storsjöbadet

På Storsjöbadet finns en äventyrsbassäng med trampolin, grotta och ström.
Motionssimma i 25-metersbassängen och koppla av i relaxavdelningen.

Ta med familjen eller boka hela badet för en helkväll med kompisarna, kunderna eller arbetslaget. Möjligheterna är obegränsade!

Visa mer!

Lekfull historia & konst

Jamtli & Nationalmuseum Jamtli

Jamtli har en stor och varierad verksamhet med allt från Historieland med miljöer från 1800-talet till 1970-talet till Nationalmuseum och ett museum med en fast utställning.

Se den stora fångstsaxen man en gång försökte fånga Storsjöodjuret med, och ta en titt in i varglyan om du vågar! Följ renens spår i ett finstämt bildspel med fotografen och samen Nils Thomassons motiv från sydsamernas liv i början av förra seklet.

Visa mer!

 

Nöjen och aktiviteter

Multi Challenge-Nöjescenter

Boda Borg, gokart (el-drift! som klarar 70 km/h), laserhall, klättervägg, biljard, minigolf och leklandet Mini Multi med mera.
Mat och fika i vårt café!

Utmana dina vänner eller din familj på någon/några av våra prisvärda aktiviteter. Här känner alla sig som vinnare.

Visa mer!

Cafeér Östersund

Njut av en fika!

Cafeér

Östersund har stort utbud av caféer, allt från Wedemarks konditori som är stadens äldsta kondis till flertalet nyöppnade innergårdar.

Många caféer baserar sina produkter på lokala råvaror och med hållbarhet som grundtanke.

Visa mer!

Bio i Östersund

Se en film tillsammans!

Folkets Bio Regina & Biostaden

Gå och se en riktigt bra film tillsammans!

Folkets Bio Regina visar filmer från hela världen, ofta konstnärliga kvalitativa filmer med aktuella och tankeväckande ämnen som riktar sig både till barn och vuxna.

Biostaden visas kvalitetsfilm med en blandning av smalare och bredare film. Biostaden vill kunna ge en helhetsupplevelse vid ett biobesök genom bra service, kunnig biografpersonal och hög kvalitet av komfort och teknik.

Bio Regina

Biostaden

Låt barnen leka!

Djungelhuset

Här finns en stor klätterställning med utmanande klättring och spännande upptäckter i tre våningar med utkiksplatser och rutschkanor! Hoppslide, studsmattor, hoppborgar, spel, pingis, fotboll m.m.

Här kan föräldrarna träffas och äta gott medan barnen busar och leker.

Visa mer!

Njut av Spa!

Flera alternativ att välja mellan

Unna dig en avslappnande och värmande spa-paus. Här finns olika alternativ till spaupplevelser med allt från traditionella spa till turkisk Hamam och olika behandlingar.

Här kommer några tips på sköna Spa-anläggningar i Östersund.

Visa mer! 

Hitta er favoritbutik!

Shoppa och handla

Östersunds gränder kantas av små mysiga butiker som inbjuder till god shopping bland hantverk och bruksföremål.

På de större gatorna Storgatan och Prästgatan finner du kedjevaruhusen med sportartiklar, dagligvaror och kläder. Just den här blandningen är det som gör att shoppingen i Östersund är annorlunda.

Visa mer!

Fånga en fisk!

Hitta ditt bästa fiskevatten

Östersund är en stad som bjuder på spännande fiske!

Här finns fiske för alla intressen; familjefiske i en båt efter abborre och gädda, latmete vid Storsjöns strand, lite mer utmanande flugfiske i strömmande vatten efter öring och harr. Eller varför inte göra ett försök att fånga någon av landets största kanadarödingar i Landösjön.

Visa mer!

Spöklig shoppingrunda!

Halloween i City

Stadskärnan håller kvällsöppet mellan kl 18-21 för en spöklik kväll på stan! Ta del av läskigt bra erbjudanden, skräckinjagande aktiviteter och happenings som ger kalla kårar i ett oigenkännligt utsmyckat centrum. Häng med oss när Östersund för en kväll blir en spökstad.

😱👻🖤☠️🎃

När: Torsdag 29 oktober kl 18-21
Vad: Kvällsöppet på stan
Vart: Hela city

Östersunds brädklubb

Skate och kickbike inomhus

Östersunds Brädklubb

Östersunds Brädklubb vill skapa bättre möjligheter för brädkulturen i Östersund med omnejd. Alla är välkomna oavsett vilken nivå eller ålder. Det finns dagar för familjeskate, kvällar och tider för endast tjejer, ungdomar, mogna vuxna och kickbike.

Kom så kör vi skateboard eller kickbike.

Visa mer!

Evenemangstips

Visit Östersund

Östersund har vanligtvis många event att välja på för såväl teater-musikintresserade eller övriga aktiviteter och händelser.

Kika in i evenemangskalendern för att se vad som är på gång i höst – här hittar du ett urval av händelser.

Evenemangskalender!

barn på skateboard

Pumptrack

Kickbike, cykel eller skateboard

En utmanande och social aktivitet för alla!

En helkul bana, alltid öppen och gratis för både stora och små. Här kan du åka bräda, rollerblades, kickbike och cykel.

Banans åsar, velodromer och gupp är utformade så att du inte ska behöva trampa dig framåt, utan nyttja kuperingen genom att pumpa upp och ner för att få fart. Sätt på dig hjälm och eventuella skydd och bege dig ut på banan.

 

Visa mer!

Skridskor Östersund

Åka skridskor

Östersunds Arena

Allmänhetens skridskoåkning hittar du på Östersunds Arena och det innebär att vem som helst kan komma till Östersunds kommuns ishallar för att åka skridskor.

Vissa tider är det tillåtet att ta med puck och klubba medan andra tider är det inte det.

Visa mer!