Meny

Sportlov i Östersund

I Östersund finns en hel del att uppleva under sportlovet. Åk skridskor, pulka och njut av korvgrillning i Vinterparken. Åk slalom med utsikt över stan eller landa i en snödriva för en vinterpicknick.

Korvgrillning mellan skridskosvängarna

Upplev Östersund på sportlovet – njut av skridskor & korvgrillning i Vinterparken och åk slalom nästan mitt i stan.

Längd, pulka och vinterbad

Östersund är ett mecka för längdskidåkning. På Östersunds skidstadion finns 89 km preparerade spår att välja mellan. På Frösön finns en riktigt fin pulkabacke som kallas Kärringbacken, upplyst kvällstid och i Vinterparken finns möjlighet att vinterbada.

Marknad, fika och kul på Jamtli

Packa en ryggsäck med gott fika, landa i en snödriva och njut av ledigheten. 5-7 mars pågår också Gregoriemarknaden i Östersund, här finns fina möjligheter att handla både hantverk och godsaker, kanske  något gott till er vinterpicknick.

Sporta inomhus

Östersunds Klättercenter hittar du repklättring, bouldering och barnklättring. På Multichallenge Äventyrshus finns ett helt hus fyllt med utmaningar och på Djungelhuset finns klättring i tre våningar. Rolig bowling för hela familjen hittar du på Bowlinghallen Östersund och på PDL centers banor i Lugnvik och på Frösön kan hela familjen utmanas.

E-sportlov och föreläsning

Ta med dig dator och tv-spel och spela tillsammans på E-sportlov på Gamla Tingshuset. Även Östersunds Bibliotek anordnar E-sportlov med spel och test av VR-glasögon.

  • Spa

    Njut av

Bad, spa & skaparsöndag

Storsjöbadet finns något för alla åldrar! Barnpoolområde med varmt och skönt vatten för de minsta och äventyrsdel med rutschbanor och fontäner för de lite äldre barnen. För den som vill ta det lite lugnare finns motionsbassäng och relaxavdelning. På Frösö Park Spa går barn mellan 4-12 år in för halva priset i vuxens sällskap, under barntiderna måndag – torsdag 11.00-14.00, fredag – söndag 9.00-14.00. Nationalmuseum Jamtli bjuder in till Konstateljesöndag med familjevisning i Nationalmuseum och möjlighet till skaparsöndag.

 

Glädje & gemenskap på snö

Helgen 15-16 februari drar Ski tour igång i Östersund. Världens längdelit gör upp i en tuff tour som avgörs i etapper mellan Östersund och Trondheim. Biljetter och mer info hittar du på skitour2020.com

Under Nordiska Ungdomsspelen står idrottsglädje & gemenskap i fokus. Här samlas ungdomar mellan 9-16 år och hela 11 idrottsgrenar representeras.